Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Aukštoji kulinarija keliauja į Dzūkiją (Alytus)

2006-05-03
Опубликовать вашу статью

Profesionalus virtuvės vyr. virėjas, kuris Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje jau nebestebina nei restoranų vadovų, nei lankytojų, nuošalesnėse Lietuvos vietose dar retenybė. Padėtį pataisyti pasiryžo virtuvės meistras Jurij Švanba.

Alytaus mieste restoranų negausu – galima ant rankos pirštų suskaičiuoti. Dar mažiau tokių, kurie gali pasigirti gerais virtuvės meistrais ir pasiūlyti europinio lygio patiekalų. Restoranui „Stiklinis“ pasisekė – Jurij Švanba, profesionalus virtuvės vyr. virėjas, Nacionalinės grilio ir barbekiu asociacijos valdybos narys, daugkartinis įvairių čempionatų prizininkas, nemažą teisėjavimo patirtį turintis virtuvės meistras, savo sugebėjimus iš Vilniaus perkėlė į Alytų.

Jurij Švanba, ant kojų „pastatęs“ ne vieną restoraną, per pusantro mėnesio visiškai atnaujino Alytaus restorano virtuvės darbo koncepciją, išmokė kolektyvą ir pateikė naują valgiaraštį, kuriame persipynė įmantrios įvairių tautų virtuvių gudrybės ir jo ilgamečiai darbo įgūdžiai.

Naujasis valgiaraštis, kaip ir dera tikram restoranui, buvo iškilmingai pristatytas gausiam svečių būriui. Kviestiniai restorano svečiai, pagrinde – nuolatiniai lankytojai, buvo sukviesti į teatralizuotą naujojo valgiaraščio pristatymą ir degustaciją. Naujajame J. Švanbos meniu pateikti ir mėsos, ir žuvies, ir paukštienos, ir vegetariški patiekalai. Visų patiekalų išvaizda – konkursinio lygio, t. y. kiekvienas patiekalas serviruojamas į specialaus dizaino lėkštę bei atitinkamai dekoruojamas tik tam patiekalui būdingu stiliumi.

Vieno kąsnio sumuštinukai (kanape), pvz., su varške sutrintas feta sūris, susuktas į apkepto baklažano riekelę ir pagardintas šviežio baziliko lapeliu bei maltas graikinis riešutas su čia pat restorane gaminta tikra gruziniška adžika bei taip pat susuktas į apkepto baklažano riekelę nustebino savo neįprastu, tačiau labai pikantišku skoniu.

Ypatingą dėmesį alytiškiams derėtų atkreipti į gausų karštųjų patiekalų pasirinkimą, o ypač į „Pipirinį jautienos didkepsnį“ (angl. – steak), „Keptą kalakutieną su afrikietišku kuskusu“, „Veršienos suktinukus su špinatais“...

Kaip ir dera geram restoranui – neapsieita ir be klasikinių desertų, kuriuos virėjų komanda pagamino nepriekaištingai – tai „Tiramisu“, gardintas kakava bei vaniliniai, šokoladiniai ir avietiniai pyragėliai.

„Stiklinis“ restoranas yra ypatingas tuo, kad yra įsikūręs verslo centro 6-ajame aukšte. Šis restoranas – vienas naujesnių restoranų Alytuje, pasižymintis jaukiu moderniu interjeru. Tai tikrai puiki vieta susitikimams su verslo partneriais bei maloni vieta pietums ar vakarienei su šeima ar draugais. Dar viena šio restorano ypatybė – sauna ir turkiška pirtys bei gana didokas baseinas atokesnėje restorano pusėje! Užpildyto baseino svoris siekia 20 tonų, todėl pastato konstrukcija specialiai dėl baseino buvo ypatingai sutvirtinta. Anot restorano vadovės, direktorės Gražinos Stasiukynienės, toks sprendimas Europoje yra retenybė.

Taip pat restorane yra net dvi lauko terasos – Alytaus panoramą galima stebėti iš dviejų pusių, o karštą arba vėjingesnę dieną galima pasirinkti terasą, esančią pavėsyje ar užuovėjoje.

Daugiau apie restoraną>>

Meniu.lt informacija ir nuotraukos