Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Armėnų virtuvės subtilybės restorane „Ararat“ (Klaipėda)

2005-07-11
Опубликовать вашу статью

Armėnų restorane „Ararat“, Klaipėdoje (Liepų g.48a), įėjęs lankytojas pajus tikrą šios šalies dvasią, paragaus autentiškų patiekalų ir maloniai praleis laiką. Armėnų virtuvė viena seniausių pasaulyje, o apie išskirtinio skonio vynus sklinda legendos...

Tik įėjus į restoraną, yra kur akis paganyti, nes kiekviena interjero detalė primena Armėnijos kraštą: kilimai, aksesuarai ant sienų, išskirtiniai baldai. Šeimininkai čia svetingi, malonūs, visada patenkinti, o „Ararat“ šefas mielai pademonstruos kaip kepami ant žarijų armėniški kepsniai – chorovacai.

Restorano valgiaraštis pasižymi valgių gausa ir įvairove, čia savo patiekalą ras net ir pats išrankiausias virtuvės gurmanas. „Ararat“ kviečia pasmaguriauti Armėnijoje mėgstamų keptų ant žarijų salotų „Jerevan“, „Masis“, „Van“. Puikiai suderinti daržovių mišiniai su armėniškais prieskoniais sukuria nepaprastą skonį ir kvapą.

Akys raibsta nuo patiekalų gausybės ir įvairovės, tačiau negalima išeiti neparagavus tikrųjų armėniškų chorovacų, kurie valgomi tik su ant žarijų keptomis arba šviežiomis daržovėmis, prieskoninėmis žolelėmis bei autentiškais, ką tik pagamintais armėnų padažais ir būtinai - užgeriant vynu. Patartina paragauti pačiam, kad suprastum pagal šalies papročius pagamintos traškios, sultingos ar minkštos mėsos skonį ir aromatą.

Būtų gėda išeiti iš armėnų restorano neparagavus garsiųjų dolma balandėlių kopūstų ar vynuogių lapuose įdarytos mėsos, daržovių, ryžių.

O saldėsių skanumas!.. Užsukusiems būtina pažinti armėnų skanėstus: naminis armėniškas trapusis „Gata“, graikinių riešutų ir medaus „Pachlava“ ar graikinių riešutų lazdelės „Kozanaki“ pakerės ne tik mažuosius, bet ir su jais atvykusius tėvelius.

O kokie gali būti skanūs pietūs ar vakarienė be puikaus vyno? Armėnai  yra laikomi ir vyno gamybos pradininkais, nes jie vieninteliai pasaulyje išlaikė nuo Urartų valstybės laikų reliktines vynuogių  rūšis - baltąsias vynuoges Chardži, Mschali, Ararati ir raudonąsias Areni  vynuoges, todėl lankytojai neatsispirs armėniško raudonojo ar baltojo vyno žavesiui. O išlenkę taurelę sedulų uogų, vynuogių ar šilkmedžio uogų degtinės taurelę -būtinai sugrįš dar kartą.

Užsukite gerai praleisti laiką, skaniai pavalgyti ir pabūti mažame Armėnijos kampelyje.

Jolita Vitkauskaitė
Meniu.lt informacija
Restorano archyvo nuotr.