Įgyvendinant šį projektą į pagalbą buvo pasikviestas profesionalus bitinininkas Algis Mikalopas, kuris bitininkystės versle darbuojasi jau daugiau kaip 24 metus, trijuose skirtinguose regionuose prižiūri daugiau nei 160 avilių. Pasak Algio Mikalopo, bitėms reikėjo kelių dienų prisitaikyti prie naujų gyvenimo sąlygų, tačiau apsipratusios jos jau kimba į darbus. Naujųjų gyventojų aviliui suteiktas ir specialus pavadinimas „Kempinski Bee Suite“ -„Kempinski Bitės Apartamentai“. Tikimasi, kad šią vasarą jame gyvens bei medų neš apie 100 000 bičių.
„Busiu patenkintas, jei baigiantis vasarai turėsime apie 15-25 kg medaus, įvertinant, jog tai - pirmieji metai, ir žiūrint, kaip bitėms seksis nešti medų pačiame miesto centre“, - sakė p. Algis Mikalopas. Dar jis pridūrė, jog bitės neturėtų sukelti jokių nepatogumų viešbučio svečiams ar šalia esančių restoranų lankytojams - bitės nesimaitina niekuo kitu, išskyrus žiedadulkes. Bitininkas Algis Mikalopas bus atsakingas už „Kempinski Hotel Cathedral Square“ avilio priežiūrą bei pagelbės viešbučio komandai savo žiniomis ir patirtimi.
Kempinski bitučių surinktą medų viešbutis patieks pusryčiams, dovanos svečiams, o „Le Salon Bar and Lounge“ barmenai naudos plakdami kokteilius. „Kempinski Hotel Cathedral Square“ generalinis direktorius Kees Heuveling teigia, kad idėja įkurti bičių avilį ir viešbučio svečiams patiekti natūralų medų buvo įkvėpta „Kempinski Hotels“ tarptautinės iniciatyvos „Geriausi pusryčiai mieste“ („Best Breakfast in Town“), kuri puoselėja idėją į pusryčių meniu įtraukti kuo daugiau vietinių produktų, ir padidinti sveikų patiekalų pasirinkimą.
„Kempinski“ kompanijos istorija prasidėjo nuo restoranų ir vynų, stiprių maisto ir gėrimų pateikimo tradicijų puoselėjimo. Mums itin svarbu, kad „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio ir restorano svečiai būtų vaišinami sveikais ir originaliais patiekalais, būdingais šiam kraštui ir tradicijoms., - teigia „Kempinski Hotel Cathedral Square“ generalinis direktorius Kees Heuveling.