Tęsdama kokybiško maisto į namus paieškas Klaipėdoje, stabtelėjau ties Azijos virtuvės patiekalais ir atpalaiduojančia atmosfera uostamiestyje žinomu restoranu - „Meal Box“. Sustoti ir atidžiau panagrinėti šios vietos meniu panorau dėl smalsumą sužadinusių, naujų, Klaipėdoje išties retai matomų patiekalų: gaivių marinuotų daržovių ir žuvies dubenėlių, ypatinga tekstūra ir skoniu pasižyminčių įdarytų bao bandelių, sušildančių ramen sriubų.
Skaitydama plačiame valgiaraštyje surašytų patiekalų pavadinimus supratau, jog paragauti norėčiau beveik visko, tad nutariau ilgiau nebedelsti ir egzotiškas naujienas išbandyti tuoj pat.
Pirmiausia į „pirkinių krepšelį“ keliavo bao bandelės, įdarytos traškia vištiena ir dar viena jų versija - gardinta krevetėmis. Nors žiemos diena buvo žvarbi, neatsispyriau marinuotos lašišos, daržovių ir ryžių dubenėliui, tačiau kartu nusprendžiau sušildyti skrandį klasikiniu ramen sultiniu su kiauliena, makaronais, daržovėmis, keptu kiaušiniu. Taip pat smalsavau dar kartą paragauti jau pamėgtus „Meal Box“ wok makaronus ir atvirkščiai - nekantravau susipažinti su dar niekada anksčiau čia neišbandytais sushi.
Patiekalų laukiau apie dvidešimt minučių. Namo parsineštas maistas atrodė puikiai. Maloniai nustebino ir jo temperatūra - iš karštų patiekalų atvėsti suspėjo tik prie bao bandelių pridėtos ir į popierinį maišelį įpakuotos gruzdintos bulvytės. Todėl noriu pagirti „Meal Box“ už tvirtas ir kokybiškas maisto pakuotes - jos išlaikė ne tik šilumą, bet ir estetinį patiekalų vaizdą.
Labiausiai nekantravau paragauti įdarytų bao bandelių. Vieną porciją sudaro du išsipūtę bao - pilni įdaro, gardinti įvairiausiomis šviežiomis daržovėmis. Jau po pirmojo kąsnio, supratau, jog šis patiekalas visai neprimena nedrąsaus pirmojo bandymo, o kaip tik - demonstruoja nuodugniai išieškotą ir apgalvotą bao versiją. Sužavėjo švelniai saldžios, burnoje tirpstančios purios bandelės ir traškios vištienos kontrastas. Šį išraiškingą duetą, užbaigė saldus padažas ir atsvaros jo skoniui suteikiančios traškios daržovės. Tiesą sakant, gruzdintų bulvyčių prie šio patiekalo nepasigedau.
Man taip pat patiko ir kita, krevetėmis įdarytų bao bandelių porcija. Bao purumas ir švelnumas vertė užsimerkti ir patiekalu mėgautis lėčiau. Viduje esančios traškios krevetės buvo labai sultingos.
Vis dėl to, jeigu reikėtų išsirinkti vieną, po pirmojo ragavimo savo favoritu įvardinčiau traškia vištiena įdarytas bao bandeles. Vištienos skonio intensyvumas ir švelniai saldaus padažo prisilietimai šią skonių kombinaciją pavertė įsimintinesne.
Wok keptuvėje gaminami „Meal Box“ makaronai man savotiškai tapo šio restorano vizitine kortele. Smagus ir pats šių makaronų „konstravimo“ procesas: visus ingredientus (pradedant makaronais), galima išsirinkti patiems. Šį kartą pasirinkau japoniškus „udon“ makaronus su vištiena, pievagrybiais, morkomis, saldžiai aštriu padažu ir sezamo sėklomis. Akis džiugino nuo švelniai aštraus padažo žvilgančios storų makaronų „virvelės“, daržovių ir vištienos gausa. Toks pat geras buvo ir jų skonis - ne įkyriai, bet maloniai salstelėjęs, gausus švelnios, minkštos vištienos, traškių morkų, keptų pievagrybių.
Kiek kitokios emocijos užplūdo perėjus prie kito „Meal Box“ patiekalo. Atidariusi ramen sriubos indelį nustebau - nosį rietė itin keistas, sakyčiau - nemalonus, stiprių prieskonių kvapas. Tikėjausi, jog po tokių intensyvių aromatų gausa sriuboje slypės tikra skonių bomba, tačiau paragavusi supratau, kad daugiau nei poros šaukštų šio patiekalo neįveiksiu. Sultinys buvo labai blankus, makaronai - beskoniai, daržovės - tarytum pervirusios. Klasikinio ramen negelbėjo nei mėsa, nei ant viršaus patupdytas keptas kiaušinis. Šis patiekalas buvo mažų mažiausiai keistas: skleidžiantis nemaloniai aštrų kvapą, tačiau visai neturtingas skoniu. Galbūt kiti „Meal Box“ siūlomo ramen sriubos variantai būtų pavykę labiau, tačiau klasikinio jo varianto užsisakyti dar kartą nesvarstyčiau.
Lašišos dubenėlis buvo gardus, bet ne įspūdingas. Didžiausia jo „žvaigždė“ - marinuota lašiša buvo supjaustyta kiek per storais, sunkiai kramtomais gabalėliais. Tačiau pliusą skyriau marinuotoms daržovėms - jų balansas dubenėlyje buvo tikrai neblogas. Ypatingai gardžios buvo marinuotų jūros dumblių salotos. Pasirinkusi kitokią marinuotos žuvies opciją, šį lengvą patiekalą prisiminčiau karštą vasaros dieną.
Progai pasitaikius, pakartočiau ir „Meal Box“ sushi. Ryžių ir įdaro santykis patiko ir akiai, ir gomuriui. Šiame sushi rinkinyje puikavosi keturiais skirtingais įdarais gardinti uramaki. Labiausiai man įsiminė įdaryti unguriu ir lašiša. Tiesa, tokiam sushi rinkiniui norėjosi šiek tiek daugiau sojos ir marinuoto imbiero.
Sąskaita: BAO su traškia vištiena - 5,99€, BAO su traškiomis krevetėmis - 6,99€, klasikinis Ramen sultinys su kiauliena - 6,10€, lašišos dubenėlis - 7,99€, sushi rinkinys - 10,99€, udon makaronai su vištiena - 7,39€.
VISO: 45,45€.
Aptarnavimas: 5/5 Restorane „Meal Box“ užsakymai priimami prie baro. Šiam aptarnavimo principui jokių priekaištų neturėjau.
Interjeras: 5/5 Klaipėdoje atrasite du „Meal Box“ restoranus. Šį kartą pasirinkome Turgaus gatvėje įsikūrusį, platesniu patiekalų asortimentu pasižymintį naują „Meal Box“ restoraną. Jame vyrauja šviesus, šiuolaikiškas, modernus, neįpareigojantiems pietums ir vakarienėms sukurtas interjeras. Elektrinėmis girliandomis išpuošti „Meal Box“ langai ne tik traukia užsukti, bet ir pagyvina Klaipėdos Senamiesčio vaizdą.
Meniu: 4/5 Nors „Meal Box“ paruošto ramen sultinio nebenorėčiau pakartoti, visi kiti čia ragauti patiekalai paliko gerą įspūdį. Manydama, jog „Meal Box“ siūlo vieną įdomiausių ir unikaliausių maisto meniu Klaipėdoje, labai gerą įvertinimą skiriu avansu, tikėdamasi, jog mano pastebėjimai bus išgirsti.
Bendras įvertinimas: 4,6/5
@Greta Gumuliauskytė