Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Restorano apžvalga: „Holigans”

2018-09-03
Опубликовать вашу статью

Saulėtą šeštadienio vakarą nusprendžiame vykti į Vilniaus stoties rajone esančią vegetariško maisto bistro „Holigans“. Nors anksčiau vegetariški restoranai lietuviams buvo sunkiai pastebimi, vis dėlto mėsos nevalgymo banga įgavo pagreitį.

Ir nors ne itin jaukiame Vilniaus miesto rajone įsikūręs vegetarų rojus, tačiau čia išties labai jauku, o po kelių akimirkų gali pasijusti netgi ir kaip namuose. Vos tik įeiname į bistro vidų, mus pasitinka už baro stovintis pardavėjas. Jis pasiūlo pasiimti itin didelius meniu ir surasti vietą, kurioje norėtume pavakarieniauti. Sėdamės prie lango, pro kurį atsiveria vaizdas į nelabai judrią, tačiau vis kelių pravažiuojančių automobilių sulaukiančią, gatvę.

Bistro meniu prasideda sriubų bei salotų ir užkandžių pasiūlymais. Čia galima rasti ir visų mėgiamų falafelių, ir panyro salotų – tikras vegetaro skrandžio rojus ir palaima. „Holigans“ jau ne kartą yra pagarsėjęs savo kotletainiais. Tai – ne kas kitas, o mėsainiai, tik be mėsos, žinoma. Nors meniu yra trys kotletainių pasirinkimai, pardavėjas iškart informuoja, kad vieno jų negalės pasiūlyti – išpirkta.

Nusprendžiame paragauti kitų dviejų: aš užsisakau „Godžio komplektą“ (kotletainis, bulvytės ir naminis limonadas), o mano kolega – „Feivą“. Manasis pagamintas iš natūralaus augalinio baltymo ir daržovių maltinuko, šviežios bemielės bandelės, naminių pomidorų ir majonezo padažų, sūrio, šviežių daržovių ir marinuotų agurkėlių. „Feivą“ nuo jo skiria tik maltinukas – šis padarytas tik iš daržovių.

Besigrožėdami pro langą atsiveriančiu vaizdu svajojame apie savo išsirinktus patiekalus. Tiesa, mūsų svajones nutraukia mus prisiminusio pardavėjo balsas ir raginimas nueiti užsisakyti prie baro, o ne laukti jo.

Išdidžiai nužingsniavusi prie baro sužinau, kad kotletainio komplekto – nebus. „Neturime limonado, tad negaliu nieko kito pasiūlyti“, - liūdnai pasako pardavėjas, o aš tik dar kartą gerai apgalvojusi suprantu, kad gal tų bulvyčių ne taip ir norėjau, todėl imu tik kotletainį ir kolos skonio gėrimą be kofeino.

Kiekvienas kotletainis kainavo po 5,20 EUR, o kolos skonio gėrimas – 1,20 EUR. Sumokėję sąskaitą taip pat gauname ir savo numerį. Juo mus pašauks virtuvės šefas, kuomet patiekalai bus tik pagaminti.

Prisėdame ir paragaujame dar neragauto limonado. Ekologiškas produktas nustebina savo sudėtimi, kadangi jame yra žymiai mažiau cukraus nei įprastai. Kol sėdėdami palydime V. Šopeno gatve einančius, pasigirsta ir kvietimas prieiti prie baro.

Kotletainiai atrodo išties skaniai – dideli ir labai šilti, o šalia jų pūpso visas kuokštas įvairiausių salotų bei pomidorų, citrinos griežinėlis. Bandelė labai minkšta ir trapi, tiesiog tirpstanti burnoje, ją paskanina naminis pomidorų ir majonezo padažas, pomidorų griežinėliai, išsilydęs sūris bei marinuoti agurkėliai. Nei atimk, nei pridėk.

Vilniaus širdyje, šalia stoties, įsikūręs vegetariško maisto bistro „Holigans“ kviečia apsilankyti kiekvieną savaitės dieną draugus, kolegas, šeimas ar poras. Kiekvienam atviras bistro siūlo platų vegetariškų bei veganiškų patiekalų bei desertų pasiūlymą.

Skaičiai: kotletainis „Godis“ (5,20EUR), „Feivas“ (5,20EUR), Kolos skonio gėrimai be kofeino (2,40 EUR).

Interjeras: modernus – vyrauja skirtingos detalės, kėdės su minkštais atlošais, daug įvairių spalvų.

Aptarnavimas: vidutiniškas, nors pardavėjas iškart pasakė, kad jam šis darbas – naujas, trūko informacijos apie maisto užsakymą, galimus pagaminti patiekalus. 3/5.

Vertinimas: Vidutiniškas, 3/5.

Elena Jančiukaitė  @Meniu.lt