KAIP
GAMINTI
Smailiu peiliu šparagus nuo viršaus į apačią
tolygiai nulupame, išplauname šaltu vandeniu.
Užverdame vandenį su druska, cukrumi ir citrinų sultimis. Jame šparagai verdami 5-7 min. Keptuvėlėje ištirpdome sviestą, jame apkepame šparagus, dedame į gerai pašildytas lėkštes, pilame olandišką padažą, pateikiame su keptomis virtomis bulvytėmis, pabarstome krapais.
JUMS REIKĖS
-
0,5 kg šparagų
-
1 šaukštelio druskos
-
1 šaukštelio cukraus
-
0,5 šaukštelio citrinų sulčių
-
75 g sviesto
OLANDIŠKAM PADAŽUI
-
150 g sviesto
-
2 šaukštų baltojo vyno acto
-
2 šaukštų vandens
-
3 kiaušinių trynių
-
druskos
-
maltų baltųjų pipirų
-
2 šaukštelių citrinos sulčių
KAIP GAMINTI PADAŽĄ
Sviestą ištirpdome. Sumaišome vandienį su vyno actu, išgariname (kad liktų pusė), atvėsiname. Kiaušinių trynius pasūdome, beriame pipirus, viską gerai išmaišome su garintu actu. Paruošiame karšto vandens vonelę (vanduo neturi virti - apie 95 laipsniai). Į vandens vonelę įstatome indą su plaktais kiaušinių tryniais, toliau plakdami šluotele į kremą lašinamas, o paskui pilamas ištirpdytas sviestas. Padažas pamažu turi tirštėti. Padažas pagal skonį pasūdomas, pagardinamas pipirais ir citrinų sultimis.
„Laisvalaikio“
informacija.
Irmanto
Sideravičiaus nuotr.
Restorano „Esse“
šefė Kristina Zajankovska siūlo skanauti šparagų patiekalų