INGREDIENTAI (2 porcijos)
2 skardinės konservuotų pomidorų;
1 didelis svogūnas;
3 saliero stiebai;
300ml daržovių ar vištienos sultinio;
3 skiltelės česnako;
alyvuogių aliejaus kepimui;
1-2 šaukštai pomidorų pastos;
1/4 arb. šaukštelio druskos ir pipirų;
1 šaukštas cukraus;
1/4 arb. šaukštelio džiovinto baziliko ir/ar raudonėlio.
Padažui
1 valg. šaukštas žuvies padažo;
1 vnt. laimo vaisiaus sultys;
1 valg. šaukštas vandens;
1 valg. šaukštas cukraus;
1 valg. šaukštas sriracha padažo.
GAMINIMO BŪDAS (15 min.)
Nulupame greipfrutą ir supjaustome minkštimą kąsnio dydžio gabaliukais. Sutarkuojame arba smulkiai supjaustome nuskustą morką. Griežinėliais arba juostelėmis supjaustome agurką. Daržoves kartu su kepintais šalotiniais svogūnais, kapotom šviežiom žolelėm ir smulkintais žemės riešutais dedame į indą. Sumaišome padažo ingridientus ir pilame ant salotų mišinio. Patiekiame su šviežiu čili pipiru.
Recepto autorius: https://maistokeliones.lt/