Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Varškės apkepas su moliūgų įdaru

2017-12-12
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (4 porcijos)

180 g varškės
3 šaukštų natūralaus graikiško jogurto 
2 kiaušinių
1 šaukšto klevų sirupo ar medaus
1 banano
1 šaukštelio krakmolo (nebūtinai, bet suteikia moliūgams kietesnę konsistenciją)
1 šaukštelio cinamono
1 stiklinės trinto moliūgo (iš maždaug 400 g svorio moliūgo)

GAMINIMO BŪDAS (60 min. + 30 min atvėsti)

Nupjauti moliūgo žievę, supjaustyti molūgus gabalėliais ir apvirti garuose ar suvyniojus į foliją pakepti orkaitėje apie pusvalandį, kol suminkštės. Moliūgus sutrinti maisto smulkintuvu, sumaišyti su šaukšteliu cinamono, krakmolo ir šaukšteliu klevų sirupo ar medaus. Atskirti dviejų kiaušinių baltymus nuo trynių, baltymus išplakti iki standžių putų. Varškę sutrinti su tryniais, bananu, jogurtu, puse šaukšto klevų sirupo ar medaus. Į varškės masę lengvai įmaišyti baltymus. Į nepridegančią ar kepimo popieriumi padengtą nedidelę skardą supilti pusę varškės masės. Per centrą šaukštu ant varškės masės sudėti moliūgų masę. Viršų vėl užpilti varškės mase. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių. Ištraukus leisti apkepui bent pusvalandį atvėsti ir sustingti, o turintiems kantrybės, palaikyti šaldytuve porą valandų.

Recepto autorius: https://mitybologija.lt/