Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Varške įdaryti baklažanai

2018-01-09
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (2 porcijos)

pusės svogūno
apie 100 g varškės (galima maišyti su fetos sūriu)
apie 50 g fermentinio sūrio
sauja graikinių riešutų (nebūtina)
1 a.š. džiovintų žalumynų su česnaku (jei neturite, tiesiog dėkite žalumynų ir įspauskite česnako skiltelę)
pusės rutuliuko mocarelos
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

GAMINIMO BŪDAS (55 MIN)

Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau. Vidų išskobkite, bet ne iki galo. Baklažanų puseles pabarstykite druska ir atidėkite į šalį. Išskobtą minkštimą supjaustykite. Susmulkinkite svogūną. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus. Apkepkite svogūnus. Ten pat sudėkite baklažano minkštimą. Pakepkite ant mažos kaitros kokias 10 min. Tuo metu į nedidelį dubenėlį sudėkite varškę. Sutarkuokite fermentinį sūrį. Dėkite jį į varškę, ten pat suberkite žalumynus ir pakepintus svogūnus su baklažanais. Graikinius riešutus pasmulkinkite ir sudėkite į varškę. Pagardinkite druska ir pipirais.

Baklažanų puseles nusausinkite popierine servetėle. Apšlakstykite aliejumi. Į jas kraukite varškės įdaro. Ant viršaus uždėkite pjaustytus mocarelos griežinėlius. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min.

Pastabos:

  • Suprantama, kad į varškės masę galima dėti ką tik norite (arba ką tik turite).
  • Proporcijas pateikiu apytikslias, jei turite, tarkime, varškės truputį mažiau ar truputį daugiau – nieko tokio, svarbu, kad įdaras užpildytų baklažanų puseles.

Privalumai: lengvas, paprastai paruošiamas ir koreguojamas patiekalas.

Kam patiktų: daržovių mėgėjams.

Recepto autorė: https://virtuvezaliems.wordpress.com/