INGREDIENTAI ( 2 - 3 porcijos)
2 vnt. morkos;
100 gr. tofu;
15 gr. jūros kupūstų;
2 a.š. sojos padažo;
1 vnt. vidutinio dydžio avokado;
2 a.š. sezamo sėklų.
GAMINIMO BŪDAS ( 45 MIN.)
Jūros kopūstus užmerkiame 10 - 15 min. Rekomenduojame naudoti „Saldoga" firmos džiovintus jūros kupūstus laminaria japonica). Norime pastebėti, kai mirkote bet kokias jūržoles, neišpilkite vandens, kuriame jos mirko - tokį vandenuką be galo mėgsta naminiai augalai.
Morkas nuskutame ir su tuo pačiu skustuku „pritarkuojame", „priskutame" ilgų plonų juostelių, kurias patroškiname keptuvėje. Į keptuvę galima įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, bet galima ir vandens. Morkos neturėtų sukepti, tik suminkštėti. Kai taps minkštos - sudėkite į keptuvę ir jūros kopūstus, šaukštą ar du sojos padažo bei leiskite dar porą minučių viskam pasitroškinti.
Tuo tarpu, kol troškinasi morkos, supjaustome tofu kubeliais. Jeigu norite tofu kubelius galima pamarinuoti, bet nebūtinai. Tofu marinatui naudojame sojos padažą, žiupsnį kajeno arba čili pipirų ir šiek tiek klevų sirupo.
Išimame morkas (nieko tokio jei šiek tiek pravės) ir dedame į keptuvę tofu, pilame kartu su nesusigėrusiu marinatu bei apkepame tofu iš visų pusių. Dėkitės į lėkštę morkų - jūržolių troškinuką, ant viršaus tofu kubelius, išskobiam pusę avokado ir puošiame, skaniname sezamo sėklomis. Šios salotos skanios tiek šaltos, tiek šiltos. Skanios ir labai sočios.Skanaus!
Recepto autorė: http://1specialday.blogspot.lt/