Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Savaitgalio pusryčiai: TOP 5 receptai

2023-01-06
Поделитесь своим рецептом

Darbo dienomis tik nedaugelis iš mūsų gali sau leisti prabangą – sočius ir skanius pusryčius. Dažniausiai skubame, turime mažai laiko, todėl, geriausiu atveju, sušlamščiame sumuštinį ar jogurto indelį. Savaitgaliais – visai kitaip. Nereikia skubėti, norisi pasimėgauti ilgais ir skaniais pusryčiais, laiku su šeima. Tad siūlome jums kelias savaitgalio pusryčių receptų idėjas.

 

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Koks gi savaitgalio rytas be blynelių? Norime jums pasiūlyti išties puikų receptą: rikotos sūris šiems blyneliams suteikia lengvumo, šilauogės – gaivumo. Skanūs tiek vieni, tiek pagardinti klevų ir kitu, jūsų mėgstamu, sirupu. Išmėginkite.

6 porcijoms jums reikės:

  • 250 g riebesnio pieno
  • 190 g rikotos sūrio
  • 375 g šilauogių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
  • 2 didelių kiaušinių
  • 2 valgomųjų šaukštų sūdyto sviesto
  • 1 valgomojo šaukšto medaus (arba daugiau, jei mėgstate saldžiau)
  • 2 arbatinių šaukštelių vanilės ekstrakto
  • 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
  • 1 valgomojo šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
  • 375 g miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos

Gaminimo eiga:

  • Į didelį dubenį supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, įdėkite sviestą (išlydytą), medų, vanilės ekstraktą, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Viską gerai išmaišykite.
  • Į tešlą po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Maišykite tol, kol tešla taps vientisos konsistencijos. Jeigu tešla atrodo kiek per skysta, įberkite dar šiek tiek miltų.
  • Galiausiai į tešlą įmaišykite šilauoges. Ir palikite viską pastovėti maždaug 5–10 min.
  • Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šiek tiek aliejaus arba sviesto. Keptuvėje formuokite blynelius ir kepkite, pavartydami, kol abi pusės įgis auksinę spalvą.
  • Viskas – blyneliai iškepti. Skanaukite vienus, arba gardinkite mėgstamu sirupu ar jogurtu. Esame tikri, jog sužavės tiek jus, tiek jūsų vaikus!

 

Pusryčių kesadilija su plaktu kiaušiniu

Mažiau nei pusvalandis – tiek laiko užtruksite, kol pasigaminsite šias kesadilijas su plaktu kiaušiniu. Pažadame, skonis tikrai nenuvils ir, galbūt, šis receptas taps jūsų savaitgalio
the must. Išbandykite – nepasigailėsite.

4 porcijoms jums reikės:

  • 8 vidutinio dydžio pievagrybių
  • 1 vidutinio dydžio paprikos
  • 1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno
  • 4 kiaušinių
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 arbatinių šaukštelių pomidorų pastos
  • 2 valgomųjų šaukštų graikiško jogurto
  • 120 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 4 tortilijos blynų
  • Poros saujų šviežių gražgarsčių
  • Pasirinktų žolelių prieskonių mišinio (pvz. bazilikas, rozmarinas, mairūnas ir kt.)
  • Šiek tiek sviesto arba aliejaus kepimui
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • Žiupsnelio rudojo cukraus

Gaminimo eiga:

  • Supjaustykite daržoves nedideliais kubeliais ir keptuvėje, ant ištirpinto sviesto arba aliejaus, jas apkepkite, kol gražiai apskrus.
  • Ant apskrudusių daržovių suberkite žolelių prieskonius, įdėkite pomidorų pastą, šiek tiek druskos ir pipirų. Taip pat įdėkite žiupsnelį rudojo cukraus – jis nugesins pomidorų pastos rūgštumą. Viską sumaišykite, trumpai pakepkite ir atidėkite į atskirą dubenėlį.
  • Išplakite kiaušinius. Į keptuvę supilkite plaktus kiaušinius ir kepkite ant vidutinės ugnies. Maišykite mentele, o kai kiaušiniai pradės stingti, atitraukite keptuvę nuo ugnies.
  • Į kiaušinius sudėkite druską, pipirus, įmaišykite graikišką jogurtą. Keptuvę vėl padėkite ant vidutinės ugnies ir maišydami kepkite, kol masė sustings. Trumpam atidėkite kiaušinius į šalį.
  • Naujoje keptuvėje išlydykite šiek tiek sviesto arba įpilkite aliejaus. Dėkite tortiliją. Vienoje tortilijos pusėje pradėkite sluoksniuoti įdarą: dėkite tarkuoto sūrio saujelę, ant jo – apkeptas daržoves, tada – kiaušinius ir gražgarstę. Tada uždėkite dar šiek tiek sūrio ir lenkite tortiliją per pusę.
  • Kepkite kesadilija, kol dugnas įgis švelnų auksinį atspalvį. Tada apverskite ir apkepkite kitą pusę. Svarbiausia, kad išsilydytų sūris. Ir viskas – dėkite į lėkštę ir ragaukite! Puikiai tiks su natūraliu jogurtu.

 

Sumuštinukai su brie sūriu ir figų džemu

Brie sūris ir figų džemas – pasakiškas derinys. Jeigu nebandėte, labai rekomenduojame – gomurį glosto džemo saldumas ir lengva rūgštelė, o šiuos skonius atsveria sūrokos, tačiau kreminės brie natos. Sumuštinukus, kurių receptą jums siūlome, pasigaminsite labai greitai. Jie puikiai tiks tiek savaitgalio vėlyviesiems pusryčiams, tiek draugų vakarui kaip užkandis.

10 sumuštinukų jums reikės:

  • 10 prancūziško batono riekelių
  • 10 brie sūrio gabalėlių
  • Saujos graikinių riešutų
  • 10 vytinto serrano kumpio juostelių
  • Figų džemo
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Prancūziško batono riekeles aptepkite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę 6–8 min, kol batonas gražiai apskrus.
  • Ant keptų prancūziško batono riekelių tepkite sluoksnį figų džemo. Ant viršaus dėkite brie sūrio griežinėlį ir susuktą kumpio gabalėlį. Susmeikite smeigtuku.
  • Keptuvėje, be aliejaus, pakepinkite graikinius riešutus kelias minutes. Ant kiekvieno sumuštinuko viršaus uždėkite po riešutą. Ragaukite! Puikus derinys, tiesa?

 

Avižų keksiukai su bananais ir obuoliais

Avižinė košė jums jau kiek nusibodo? O ar bandėte išsikepti avižų keksiukų? Atrodo tarytum desertas, tačiau turi visas maistingiems pusryčiams būdingas savybes. Išbandykite.

3 porcijoms jums reikės:

  • 150 g avižinių dribsnių
  • 1 prinokusio banano
  • ½ vidutinio dydžio obuolio
  • 1 valgomojo šaukšto chia sėklų
  • ½ valgomojo šaukšto riešutų sviesto
  • 1 arbatinio šaukštelio linų sėmenų
  • ½ arbatinio šaukštelio cinamono
  • ½ arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
  • Šiek tiek klevų sirupo (pagal skonį)

Gaminimo eiga:

  • Nulupkite obuolį ir supjaustykite kubeliais.
  • Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, pakepkite obuolių kubelius su kokosų aliejumi bei cinamonu. Kai obuoliai suminkštės, išjunkite ugnį ir leiskite jiems atvėsti. Atvėsusius obuolius sutrinkite šakute, kol masė taps vientisa.
  • Bananą sutrinkite šakute ir sumaišykite su obuolių mase. Taip pat įmaišykite ir riešutų sviestą. Gerai išmaišykite.
  • Atskirame dubenėlyje sumaišykite avižinius dribsnius, linų sėmenis, chia sėklas, kepimo miltelius ir druską.
  • Po truputį suberkite avižinių dribsnių mišinį į bananų ir obuolių masę. Viską gerai išmaišykite. Jeigu masė atrodo šiek tiek per tiršta, galite įpilti šiek tiek augalinio pieno.
  • Į keksiukų kepimo formeles įdėkite popierines formeles. Į jas supilkite tešlą.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite keksiuku apie 40 min. Iškepusiems keksiukams leiskite atvėsti ir ragaukite. Skanaus!

 

Pusryčių kruasanai

Nusibodo standartiniai sumuštiniai? Įprastą pusryčių duoną pakeiskite šviežutėliu sviestiniu kruasanu. O jeigu ant jo dar puikuosis traškus kumpis, baziliko lapeliai, saldžios braškės bei keptas kiaušinis su minkštučiu, varvančiu tryniu... Puiki dienos pradžia garantuota. Labai rekomenduojame išbandyti šį receptą.

2 sumuštiniams jums reikės:

  • 2 sviestinių kruasanų
  • 4–6 brie sūrio gabalėlių
  • 4 juostelių prosciutto kumpio
  • 1 avokado (supjaustyto juostelėmis)
  • 4 braškių (supjaustytų išilgai į kelias dalis)
  • 2 kiaušinių
  • 6 baziliko lapelių
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • Šiek tiek medaus

Gaminimo eiga:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros
  • Perpjaukite kruasanus per pusę, išilgai. Ant kepimo skardos sudėkite apatinę kruasano dalį, ant jos uždėkite brie sūrio gabalėlius.
  • Kitoje kepimo skardos pusėje ištieskite prosciutto juosteles. Kepimo skardą su kruasano puselėmis ir kumpiu pašaukite į orkaitę. Kepkite 8–10 minučių, kol sūris išsilydys, o kumpis taps traškus.
  • Kol orkaitėje kepa kruasanai ir kumpis, išsikepkite kiaušinius keptuvėje. Idealiu atveju, baltymas turėtų būti iškepęs, o trynys – minkštutis.
  • Ant kruasanų puselių, ant kurių išsilydęs brie sūris, dėkite supjaustytą avokadą ir braškes. Ant braškių užpilkite šiek tiek medaus ir pabarstykite druska.
  • Ant sumuštinio viršaus dėkite traškų kumpį, tada keptą kiaušinį. Pabarstykite druska ir pipirais.
  • Ant viršaus sudėkite baziliko lapelius. Tada dar kartą užpilkite šiek tiek medaus. Uždėkite viršutinę kruasano dalį. Sumuštinis pagamintas – mėgaukitės skonių deriniu.