Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Midijos baltame padaže

2017-12-05
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (2-3 porcijos)

1 kg šaldytų ar šviežių midijų 
2 valg. šaukštai sviesto
1 vnt. poras
1 vnt. šalotinis svogūnas
2 vnt. lauro lapai
4 vnt. česnako skiltelės
2-3 valg. šaukštai grietinėlės
1 valg. šaukštas citrinos sulčių
0.5 arbat. šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
1 arbat. šaukštas šviežių petražolių
240 ml balto sauso vyno
druska ir pipirai

GAMINIMO BŪDAS (20 min.)

Pirmiausia dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą ir suverčiame smulkiais pusžiedžiais pjaustytą šalotinį svogūną, porą, smulkintą česnaką. Taip pat beriame druskos, pipirų ir metame lauro lapus. Viską kepame tol, kol daržovės suminkštės.

Praėjus apie 10 minučių, padidinime kaitrą iki maksimumo ir supilame vyną. Leidžiame pusei jo nugaruoti. 

Tuomet suverčiame visas midijas, uždengiame puodą ir kaitiname apie penkias minutes, karts nuo karto pakratydami puodą ar pamaišydami midijas, kol jos visos prasivers. 

Į puodą su išvirusiais moliuskais pilame grietinėlę, citrinos sultis, smulkiai pjaustytas petražoles ir įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės. Viską gerai išmaišome ir patiekiame giliuose induose su gausiu vyno padažo kiekiu, o šalimais - aliejuje skrudintomis bulvytėmis ir majonezu.

 

Recepto autorius: https://maistokeliones.lt/