Greitas, šiltas ir paprastas patiekalas pusryčiams, pavakariams ar vakarienei. Vienas du - viską sudedam į skardą ir po pusvalandžio jau mėgaujamės rezultatu. Puiku ir tai, kad likutį galima pasilikti kitam kartui ar įsidėti į darbą pietums, nes šaltas šis apkepas irgi labai skanus. Ypatingai su padažu!
INGREDIENTAI
Apkepui:
120 g batono
1 dešrelės
60 g rūkytos/vytintos dešros
100 g fermentinio sūrio
50-100 ml grietinėlės
5 kiaušinių
1 a. š. džiovintų žolelių
Padažui:
4 šaukštai majonezo
1 šaukštas pomidorų padažo
1-2 a. š. krienų
Šlakelis citrinos sulčių
GAMINIMAS (55 min)
1. Skardą plonai patepame sviestu/aliejumi ir dedame rankomis plėšytą batoną, raikytą dešrelę, smulkiai supjaustytą dešrą.
2. Viską sumaišome, apšlakstome grietinėle.
3. Dubenyje išplakame kiaušinius su žolelėmis (raudonėliais, petražolėmis ir pan.) ir pilame tolygiai paskirstydami į skardą. Užtarkuojame sūrio.
4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min
5. Kol kepa, pasiruošiame padažą, sumaišydami jam skirtus ingredientus.
6. Patiekiamę karštą ar šaltą su padažu.
Skanaus!