INGREDIENTAI (1 porcija)
10 g. smulkintų brokolių
10 g. žiedeliais pjaustyto poro
6 vnt. vidutinio dydžio pievagrybių, pjaustytų griežinėliais
1 vnt. (ketvirtadalio) avokado, pjaustyto kubeliais
2 vnt. kiaušinių
1 a.š. šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 vnt. (šiek tiek) mažo smulkinto čili pipiro
1 g. (žiupsnio) svogūnų laiškų
1/3 a.š. žiupsnio pipirų
1/3 a.š. žiupsnio druskos
GAMINIMAS (45 MIN)
Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių. Tuo tarpu keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinkite brokolius, pievagrybius ir porus, kol šiek tiek suminkštės. Kepimo skardos dugną lengvai patepkite alyvuogių aliejumi, suverskite pakepintas daržoves, avokadus ir ant viršaus švelniai įmuškite kiaušinius. Kiškite skardą į orkaitę 15-20 min, kol kiaušiniai bus iškepę pagal jūsų pomėgius. Viršų galite apibarstyti čili pipiriukais, pipirais, druska ir svogūnų laiškais.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt