Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Firminis šefo burgeris: nepaliks abejingų

2018-12-03
Поделитесь своим рецептом

Nacionalinė šefų rinktinė kartu su „City Chef“ virtuvės šefu ir recepto autoriumi Artūru Samavičiumi „Culinary World Cup 2018“ laimėjo du bronzos medalius. Ta proga kviečiame pasigaminti išskirtinai gardų Artūro burgerį. Abejingų neliks!

INGREDIENTAI 

Black Angus jautienos ir Chorizo mėsainiui (1 porc.):
1 vnt. Brioche sviestinė bandelė
35 g Rūkytų jalapenų naminis majonezas
25 g Aisbergo salotos
30 g Pomidorai
20 g Marinuoti agurkėliai
150 g  Sausai brandinta Black Angus malta jautiena + druska/pipirai
100 g Chorizo dešrelės malta mėsa
40 g Lydytas sviestas „ghee” (receptūra žemiau)
40 g Čederio sūris
40 g Šoninė
30 g Balti svogūnai
150 g Virtos, gruzdintos arba keptos naminės bulvės (receptūra žemiau)

Keptoms naminėms bulvėms:
1 kg bulvių
500 ml  rapsų aliejaus (galima naudoti keletui kartų)
Druskos

Lydytam sviestui:
200 g 82% riebumo sviesto

GAMINIMAS ( 40 - 45 min)

Black Angus jautienos ir Chorizo mėsainis (1 porc.):

1. Jautienos faršą sumaišykite su druska, pipirais, išverskite iš dešrelės Chorizo mėsą, suformuokite maltinukus ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių – jautienos apie 3 min. iš abiejų pusių, Chorizo ilgiau. Kad gerai iškeptų, patepti lydyto sviesto ant abiejų maltinukų. Šoninę ir baltą svogūną galima kepti prieš arba kartu su maltinukais. Sumažiname kaitrą, sudedame ant jautienos maltinuko viršaus čederio sūrį, Chorizo maltinuką, keptą šoninę, keptus svogūnus ir išjungiame kaitrą, paulaukiame, kol išsilydys sūris.

2. Kol mėsainiai kepa, bandelę perpjaukite pusiau ir pakepinkite keletą minučių keptuvėje su šlakeliu lydyto sviesto.

3. Užtepkite naminį majonezą ant abiejų bandelių, sudėkite paeiliui: salotas, pomidorus, agurkėlius, maltinukus kartu su sūriu, šonine ir svogūnais. 

Keptos naminės bulvės:

1. Išvirkite bulves ant silpnos ugnies, vidus turi likti kiek kietesnės, kad nesuirtų. Atvėsinkite. Tuomet pirštais atsargiai padalinkite į kelis gabalėlius gruzdinimui arba kepimui keptuvėje su lydytu sviestu.

2. Gruzdinimui: įkaitinkite prikaistuvyje (~175 °C) rapsų aliejų ir atsargiai mažomis porcijomis sudėkite bulves. Kepkite apie 3 minutes arba tol, kol jos pasidarys švelniai gelsvai rudos. Išimkite bulves ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos popieriniu rankšluosčiu ir pagardinkite jūros druska.

Lydytas sviestas:

1. Visą sviestą sudėkite į prikaistuvį ir jį kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Užviręs sviestas suputos, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite toliau, verdant kaupsis putos. Kartais verdantį sviestą pamaišykite, putų pašalinti nebūtina. Paruoštas lydytas sviestas turi būti aukso spalvos. Jei sviestas šviesiai geltonas, tai jį dar pavirkite, neperkaitinkite iki tamsiai rudos spalvos.

2. Ataušinkite sviestą, perkoškite per tankų sietelį, indą su lydytu sviestu galite laikyti kambario temperatūroje. Naudojant lydytą sviestą, kepimo metu jis nedegs, jį galima naudoti visur, kur yra naudojamas tradicinis sviestas.