INGRIDIENTAI (4 porcijos)
2 vnt. vidutinių burokėlių
200 g. feta tipo sūrio
70 g. rukolos (ar kitos salotos)
30 g. Mažos saujelės saulėgrąžų (lukštentų)
35 g. Mažos saujelės moliūgų sėklų (lukštentų)
1 valg. šaukštas balzaminio modenos acto kremo / padažo
GAMINIMO BŪDAS (15 min.)
Burokėlius išvirti (taip pat galima naudoti keptus orkaitėje arba marinuotus), supjaustyti plonomis riekelėmis. Sėklas apkepti. Sūrį supjaustyti kubeliais. Nuplauti rukolą.
Į lėkštę dėti rukolą, ant jos gražiai sudėlioti burokėlių riekeles, ant jų – sūrį. Apibarstyti kepintomis saulėgrąžomis ir moliūgų sėklomis. Viską gražiai apšlakstyti modenos acto kremu / pafažu.
Recepto autorius: https://www.facebook.com/norasvalgyti/