INGREDIENTAI
7-8 vnt. didesnių bulvių
1-2 vnt. svogūnų
1 vnt. kiaušinio
2 v. š. manų kruopų
1 v. š. miltų (jeigų tešla labai skysta)
60 ml. ketvirtadalio puodelio pašildyto pieno
1 a. š. krakmolo
1/3 a. š. druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių
GAMINIMAS (35 MIN)
Bulves sutarkuojame, nusunkiame perteklinį skystį, sumaišome su smulkintais svogūnais, įmušame kiaušinį ir supilame pieną (kad blyniukų vidus būtų minkštesnis!) Suberiame manų kruopas/miltus/krakmolą Manų kruopos tikros pagalbininkės, jos sugers perteklinius skysčius. Galiausiai gardinam pipirais, druska ar mėgstamais prieskoniais, kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskru Vuolia!!! Rūkyta lašiša ir česnakinė varškė neatsiejami bulvinių blynų priedai. Patiekalas iš visiškai paprasto tampa tikra švente Jūsų gomuriui. Česnakinei varškei naudojame paprastą grudėtą varškę, sutrinu ją su skiltele česnako, padruskinu, papipirinu, pridedu kuo daugiau įvairių žalumynų ir sumaišau su šaukštu grietinės.
Recepto autorius: Food for your mood