Kruopų ir daržovių kotletukai, lengvai pritaikomi kiekvieno skoniui, keičiant ingredientus. Itin skanūs ir sveiki!
INGREDIENTAI
1/3 puodelio bolivinės balandos (nevirtos)
4 šaukštų viso grūdo avižinių dribsnių arba avižinių miltų
1 nedidelės morkos
2 džiovintų pomidorų aliejuje
2 šaukštų aliejaus (gali būti tas pats džiovintų pomidorų aliejus)
1/4 šaukštelio kario prieskonių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio žolelių prieskonių
1/2 šaukštelio česnakų miltelių
Šiek tiek aliejaus kepimui
GAMINIMAS (20 - 30 min)
1. Bolivinę balandą išverdame. Jeigu naudojate avižinius dribsnius, o ne miltus, tai dribsnius sumalame iki miltų ir atidedame į šoną. Morkas nuskutame, supjaustome ir kartu su džiovintais pomidorais ir aliejumi dedame į kombainą, viską kartu sumalame. Sudedame išvirusias ir pravėsusias bolivinės balandos kruopas, prieskonius, ir viską gerai sumalame. Galiausiai įmaišome avižų miltus.
2. Į skardą dedame kepimo popierių ir šiek tiek jį patepame aliejumi. Rankomis formuojame kotletukus, dedame ant kepimo popieriaus ir kiekvieną kotletėlį dar patepame aliejumi. Kepame įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje 15-20min., kol švelniai paruduoja.
Recepto autorius: Follow your spoon