INGREDIENTAI
1 didelio arba 2 vidutinių batatų
Kokoso aliejaus
Jūros druskos ir juodųjų pipirų
1 puodelio virtų bolivinių balandų kruopų (Kinvos)
2 puodelio vandens arba daržovių sultinio
40g. žemės riešutų
1 vnt. nedidelio mėlynojo svogūno
Porą gerų saujų špinatų arba kitų žalių lapinių salotų
Šviežių pjaustytų kalendrų
Alyvuogių aliejaus
Citrinos sulčių
GAMINIMAS (45 MIN)
1. 200 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. pakepinkite batatus juos prieš tai aptepę kokoso aliejumi, bei apibarstę druska ir pipirais.
2. Vandenyje arba daržovių sultinyje išvirkite bolivines balandas. Įkaitintoje keptuvėje ant mažos ugnies apkepinkite žemės riešutus. Nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite mėlynąjį svogūną.
3. Nuplautus ir nusausintus špinatus paserviruokite lėkštėje. Ant jų sudėkite bolivines balandas, batatą, mėlynąjį svogūną ir apibarstykite žemės riešutais. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, bei citrinos sultimis.