„Daugelis žmonių nesupranta, kodėl aš pasirinkau vegano gyvenimo būdą, tačiau aš neketinu pamokslauti. Tiesiog aš žinau, kas man tinka ir padeda gerai jaustis. Gaila žiūrėti į žmones, kurie turi antsvorio. Kai aš pamatau žmones su kabančiais ant kelnių pilvais, man norisi, kad kas nors jiems paaiškintų, kas yra dieta ir, kad dėl netinkamos mitybos jų organizmuose kaupiasi toksinai“, – sako liepos 3 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje koncertą surengsiantis energingasis B. Adamsas.
Atlikėjas siūlo dieną pradėti šviežiai spaustomis vaisių sultimis ir įvairių vaisių salotomis, o pietums rinktis mėgstamas salotas. Atlikėjo mėgstamiausių sąraše žalių artišokų šerdžių su česnakais, citrinomis ir alyvuogių aliejumi salotos; rukolos salotos su vyšniniais pomidorais ir plonais griežinėliais pjaustytais pankoliais bei tarkuoto žalio brokolio salotos su švelniu sojos padažo, citrinos ir alyvuogių aliejaus užpilu.
„Jei tuo metu nesilaikau žalio maisto dietos, tuomet aš kartais vietoje salotų pietums renkuosi pastą ar kažkokį kitą virtą ar keptą vegetarišką patiekalą, o jei dirbu studijoje, mėgaujuosi avokadais ir citrinomis“, – atskleidžia atlikėjas bei priduria, jog, kai jis gyveno Prancūzijoje, susipažino su vietiniu vegetariškų patiekalų virėjų, kuris, B. Adamso nuomone, gamina skaniausią vegetarišką maistą. Beje, šis virėjas iki šiol neretai į koncertinius turus leidžiasi su scenos žvaigžde.
„Aš keliaudamas į gastroles pasiimu ir savą sulčiaspaudę, taigi, mano pageidavimų koncertų organizatoriams sąraše dažniausiai būna tik vaisiai, keletas daržovių, šiek tiek riešutų ir džiovintų vaisių, – vardina Bryanas Adamsas ir teigia, jog restoranuose neretai būna labai sudėtinga gauti gero ir išties vegetariško maisto. – Žmonės man stengėsi daugybę kartu pateikti „vegetariškus“ patiekalus, kuriuose buvo mėsos ar jos pėdsakų. Kadangi daug keliauju, labai aiškiai matau, kurių šalių restoranuose galima gauti išties vegetariškų patiekalų, o kurių ne. Pavyzdžiui, lengviausia yra Indijoje, sunkiausia – Ispanijoje. Panašu, jog pastarieji apskritai nėra girdėję apie vegetarus“.
Bryanas Adamsas beveik nevartoja alkoholio – nebent yra jo gimtadienis. Tuomet leidžia sau paragauti tekilos, taurę gero raudono vyno ar išgerti mėgstamą „Mojito“ kokteilį. Gaminti neatsisakantis atlikėjas labai mėgsta ir geria daug žalios arba žolelių arbatos.
Bryano Adamso mėgstamiausio kokteilio receptas
Ananasų ir imbiero kokteilis
Reikės: 1 imbiero šaknies gabalo, 4 didelių persikų, 1 vidutinio dydžio šviežio ananaso.
Gaminimas: Naudodamiesi sulčiaspaude išspauskite nulupto ananaso bei nuluptos imbiero šaknies sultis. Šį sulčių mišinį padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų. Kol sultys šąla, nulupkite persikus ir iš jų išimkite kauliukus. Kai sultys atvės iki norimos temperatūros, sudėkite į jas paruoštus persikus ir pasitelkę trintuvę juos sutrinkite. Trinant persikus, šie susimaišys su atvėsintomis ananasų ir imbiero šaknies sultimis.
Skanaus!