Rugpjūčio 17 d. gamtos prieglobstyje įsikūrusio SPA VILNIUS Anykščiai restorano erdvėse įvyko „Gero skonio“ klubo renginys „Keliaukite, skanaukite, mėgaukitės Anykščių šilelio apsupty!“. Ypatingos vakarienės metu svečiai buvo kviečiami ragauti gurmaniškų patiekalų, degustuoti prie jų priderintų išraiškingo skonio vynų bei pasidžiaugti vasariniu žurnalo „Geras skonis“ numeriu.
Gurmaniškąjį vakarą, lydimas aplodismentų atidarė SPA VILNIUS Anykščiai savininkas ir generalinis direktorius Valdas Trinkūnas. „Labai džiaugiuosi „Gero skonio“ klubo viešnage gamtos apsuptoje, nuo miesto šurmulio pasislėpusioje vietoje. Kviečiu visus vasaros sezono pabaigą pažymėti mūsų restorane ir pasimėgauti gardaus maisto švente“, – kalbėjo V. Trinkūnas. Tobulomis atostogomis besirūpinantis, sveikatinančias, gydomąsias bei grožio procedūras siūlantis SPA VILNIUS Anykščiai yra pelnęs ne vieną apdovanojimą. Anykščiuose įsikūrusi poilsio vieta 2016 metais tapo Wellness Travel Awards finaliste kategorijose BEST FOR MEDICAL SERVICES bei BEST AHEAD-OF-THE-CURVE-INNOVATION, o 2017 metais World Luxury Spa Awards Rytų Europos regiono kategorijoje buvo įvertinta kaip geriausia prabangi „Hideaway“ SPA.
Valgius specialiai šiam vakarui sukūrė SPA VILNIUS Anykščiai restorano virtuvės komanda, vadovaujama vyriausiojo šefo, talentingo kulinaro Mato Žiliuko. Vakaro metu ant stalų vienas po kito rikiavosi patys įmantriausi patiekalai: juodos duonos užkandėlė su triušienos kepenėlių paštetu bei slyvu ir vyno džemu, pelenais ir baltu pelėsiu skanintas ožkos sūris su pomidorais ir juodos duonos traškučiu. Užkandžių ruošime panaudotų „Gero skonio“ klubo partnerio – 135 gyvavimo metus švenčiančios „Vilniaus duonos“ – produktų skonis abejingų nepaliko. Vakarienės įžangoje ragauti valgiai buvo įvertinti net pačių išrankiausių gurmanų.
Renginio dalyvių ypatingo dėmesio taip pat sulaukė ir gardi rūkyta antiena su gaiviu morkų bei burokėlių kremu. Svečiai liko sužavėti juodųjų garstyčių kremu paskanintu, burnoje tirpstančiu jautienos tartaro patiekalu. Pagrindiniu vakarienės akcentu tapo puikia skonių harmonija apstulbinusi antiena, pagardinta pastarnokų puta, juodųjų alyvuogių žeme ir demi glace padažu. Antienos ir sausai brandintos jautienos produktus išskirtiniam vakarui parinko UAB „Baltic Larus“ specialistai. Ši nedidelė, bet veržli įmonė, vartotojams siūlo tik aukščiausios kokybės produkciją, kurios tiekėjai Europoje atrenkami itin kruopščiai ir atsakingai. Prekės ženklų „Lapino puota“ ir „KITCHEN me“ produktai atitinka griežčiausius reikalavimus.
Pasimėgavus karštojo antienos patiekalo skoniu, naujasis „Gero skonio“ klubo partneris AB „Naujoji Rūta“ šventės svečius kvietė pasinerti į saldžias akimirkas ir paragauti „Bohemos“ saldainių – unikalių meistro rankų kokybės kūrinių. Renginio dalyviai skonio receptorius lepino skirtingų rūšių šokoladiniais saldainiais: su traškių riešutų, gaivių uogų bei likerių įdarais. Penki savanoriai buvo pakviesti aklai saldumynų degustacijai – teisingai saldainių skonius įminęs svečias buvo apdovanotas prizu.
Vakarienės pabaigoje svečių laukė intriguojanti staigmena – juodos duonos ledai. Ypatingasis gardumynas buvo apdalytas gausiomis pagyromis. Užkandžių, karštojo patiekalo bei deserto skonį lydėjo ilgamečio „Gero skonio“ klubo partnerio – „Mineralinių vandenų“ parinkti, tobulai derantys vynai.
Renginio metu vykusi nuotaikingoji „Gero skonio“ viktorina leido vakarienės dalyviams pasitikrinti ir pagilinti gastronomijos žinias bei laimėti puikių prizų. Svajingą ir romantišką vasaros palydėtuvių atmosferą kūrė švelnūs pianino garsai. „Gero skonio“ klubo šventei dirigavo renginio vedėja Daiva Tamošiūnaitė.
„Gero skonio“ žurnalas jau 17 metų rašo apie skanų bei kokybišką maistą, gėrimus, domisi stalo kultūra, bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos restoranais, maisto ir gėrimų žinovais, gamintojais bei importuotojais. Įdomiausias leidinio publikacijas jau galite rasti ir internetinėje svetainėje skonis.lt. „Beveik dvidešimtmetį skaičiuojantis leidinys aplink save subūrė didžiulį gastronomijos pasauliui neabejingų bendraminčių būrį. Norėjome artimiau pažinti savo skaitytoją, bendrauti su juo ne tik dalinantis teorinėmis žiniomis. Taip užgimė „Gero skonio“ klubo idėja – kas mėnesį drauge su naujų patirčių trokštančiais maisto entuziastais apsilankyti vis kitame restorane ir kartu degustuoti geriausių mūsų šalies virtuvės meistrų kuriamus delikatesinius patiekalus, mėgautis prie jų priderintų gėrimų skoniu“, – pasakojo žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė.
Palydint besibaigiančią vasarą bei pasitinkant rudenį, „Gero skonio“ klubas kvies į renginių vyksiančių Palangoje, Kaune ir Vilniuje ciklą, kurio metu gero maisto mylėtojai ir vėl leisis į neatrastų skonių kupinas gurmaniškas keliones.