Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Gediminas Jaunius dievina traškius bulvinius blynus su mėlynių uogiene

2007-09-04
Опубликовать вашу статью

TV3 laidos „TV pagalba“ gelbėtojas Gediminas Jaunius stengiasi tikėti rytojumi ir gyventi šiandiena. Gelbėtojo nuotaiką dažnai praskaidrina kino teatras, bendravimas su draugais. Kadangi jam patinka gyventi Lietuvoje, dažnai su gera kompanija po ją ir pakeliauja.

Kaip kovojate su stresu?
Įvairiai. Geras filmas puikiai „išplauna“ smegenis, gero vyno taurė – puikus atsipalaidavimas po sunkios ir streso kupinos dienos. Bendravimas su artimais žmonėmis – liūdesio akimirkomis.

Kuo pradedate rytą: kava ar arbata?
Kava ir cigarete, deja…

Dažnai gaminate?
Dažniau Afrikoje sninga…

Vis dėlto turite savo firminį patiekalą?
Dievinu bulvinius blynus. Va juos kartais kepu. Dažniausiai tai būna po vidurnakčio ir tik ypatingomis progomis. Kadangi dėl tam tikrų mitybos subtilybių bulvės man uždraustas vaisius, bulviniai blynai man – retas ir skanus delikatesas. Rudenų bulviniai blynai su mėlynių uogiene man primena vaikystę. Jie turi būti ploni ir traškūs. Mėgstu, kai į tešlą nepagailima įdėti daugiau kiaušinių, tai garantuoja traškumą.

Pietaujate namie ar mieste?
Visada mieste. Man patinka gerai pagamintas maistas, tam negailiu nei laiko, nei pinigų. Stengiuosi rinktis patikrintas ir geras virtuves. Tai pasiteisina – ir skonio receptoriai patenkinami, ir kūnas sveikas.

Kas dažniausiai lemia Jūsų pasirinkimą, kur valgyti ar tiesiog praleisti laiką su draugais?
Man svarbu viskas, tačiau maistas gali „nugalėti“ aplinką. Nors Vilniuje esu susiradęs keletą vietų, kur puikiai dera ir interjeras, ir maisto kokybė, jo pateikimas ir ten valgantys žmonės. Viena yra eiti valgyti, kita leisti laiką su draugais. Kai einu valgyti – lemia mano gurmaniški poreikiai ir įpročiai. Jei einu su kompanija – galiu prisiderinti, bet viskam yra ribos.

Kur dažniausiai lankotės? Kuo ši vieta ypatinga?
„St. Valentino“ – dieviškas otas su baravykais bei puikios dienos sriubos. Brangoka, tačiau gelbėja nuolaida, kurią pelniau kaip nuolatinis klientas. Indų restoranas (kavinė lauke) – neseniai atradau indų virtuvę, man ji gardi. Vaizdas į Katedros aikštę leidžia akimirkai pasijusti kaip Romoje. Sekmadieniais (ypač po vakarėlių sesijos) nieko nėra geriau už „Rossini“. Špinatų sriuba – geriausias vaistas nuo pagirių. Iš ten taip pat matosi Katedros aikštė.

Koks Jūsų mėgstamiausias patiekalas?
Otas su baravykais. Jau antri metai neatsivalgau.

Kuo saldinate savo gyvenimą?
„Martini“ taure arba bulviniais blynais su mėlynių uogiene. Bet tai būna ne taip dažnai, kaip norėtųsi…

Yra posakis: „Sveikame kūne, sveika siela“. Ar laikotės kokių mitybos apribojimų?
Stengiuosi. Riboju angliavandenius. Stengiuosi nevalgyti riebiai. Bet be mėsos ar žuvies negaliu gyventi. Man reikia maisto, kuris teiktų pakankamai energijos savo idėjoms įgyvendinti.

Ko niekada nevalgytumėte?
Kuo toliau, tuo drąsesnis darausi įvairiausio maisto atžvilgiu. Anksčiau bjaurėjausi jūrų gėrybėmis, ypač austrėmis. Dabar nebesibjauriu – labai skanu. Gyvų kirminų iki šiol nepamėgau…

Lietuvoje vis labiau populiarėja įvairių pasaulio virtuvių restoranai. Kokios virtuvės mėgėjas esate?
Indų – naujausias atradimas. Kinų – mano gyvenime dažnai pasitaikanti klasika. Japonų – dievinu sašimius. Bet dažniausiai renkuosi europietiškos virtuvės patiekalus.

Koks skirtumas tarp Lietuvos ir užsienio restoranų/kavinių, paslaugų kokybės? Galbūt įsiminė kokia nors aplankyta vieta...
Mūsų restoranai puikūs. Švarūs, prabangūs, aptarnavimas labai geras. Yra tekę būti šen bei ten, bet išskirti galėčiau nebent Londono „MOMO“ (Maroko virtuvė). Tiesiog Lietuvoje nieko panašaus nėra. O visa kita skiriasi nežymiai. Dabar labai sunku kalbėti apie kitų šalių virtuves, nes neseniai grįžau iš Tuniso, kur maistas košmariškas. Tad dabar norisi bučiuoti kiekvieno Lietuvos restoranėlio slenkstį.

Ačiū už pokalbį.

Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija