Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„Angelų plaukų“ pasta pagal Robertą Kupstą

2008-01-29
Опубликовать вашу статью

Buvęs realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvis Amerikos lietuvis Robertas Kupstas sako, jog iš realybės šou išėjo psichologiškai stipresnis. Vaikinas šiuo metu yra politikos ir ekonomikos ketvirtakursis Amerikos universitete (New College of Florida). Tačiau nors trumpam pamirškime mokslus, realybės šou ir pasižvalgykime po R. Kupsto virtuvę... 

Kuo pradedate rytą: kava ar arbata?..
Rytą pradedu šilta indiška arbata. Mėgstu užkąsti sumuštinių su šviežia šilta lietuviška juoda duona, mėsa ir česnaku.

Ką dažniausiai valgote pietums? Kokios virtuvės patiekalus renkatės?
Viską mėgstu valgyti, bet dažniausiai valgau tai, kas sveika, bet greita. Mėgstu sriubas ir garintus daržovių ar mėsos patiekalus.

Ką dažniausiai gaminate? Norėtume ir recepto...
Nelabai mėgstu gaminti maistą. Dažniausiai sau gaminu makaronus su mėsos kamuoliukais. Receptas paprastas: „angelų plaukų“ pasta, kalakutienos kamuoliukai (perku užšaldytus) ir maranara padažas.

Jeigu tektų rinktis vieną maisto produktą ir vieną prieskonį, ką pasirinktumėte?
Jautienos filė ir pipirus.

Ką visada rastume Roberto šaldytuve?
Lietuviško alaus (šypsosi vaikinas, – aut. past.).

Kokioje kavinėje/restorane dažniausiai lankotės? Kuo ši vieta ypatinga?
Tikrai ne „Čili“. Dažnai lankausi tokiame mažame, bet ypatingame gruziniško maisto restorane, esančiame tarp miškų, už Antakalnio.

Ar galėtumėte palyginti amerikiečių ir lietuvių valgymo įpročius? Kuo jie skiriasi ir kuo jie panašūs?
Amerikiečiai labai mėgsta nesveiką maistą (fast food, junk food) , kuriame daug riebalų ir konservantų. Lietuviai dažniau mėgsta valgyti tikrą, natūralų maistą iš gamtos.

Kaip pasikeitė Jūsų valgymo įpročiai atvykus į Lietuvą?
Lietuvoje valgau daugiau tradicinio lietuviško maisto ir daugiau armėnų ir gruzinų virtuvės patiekalų, kurių Amerikoje labai sunku gauti.

Kuo saldinate savo gyvenimą?
Labai mėgstu creme brulee (jei gerai pagaminta), rytietišką baklava bei keptus bananus su karamele ir vaniliniais ledais.

Manau, nemažai keliaujate po Lietuvą. Gal žinote kokių gražių, bet mažai žinomų vietų?
Lietuvoje yra daug labai gražių vietų. Aš pats tik prieš du metus atradau Jurbarko apskrities grožį. Ten tokia graži gamta... Vasarą planuoju apvažiuoti visą regioną.

Dėkojame už atsakymus.

Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija