Dėl to nereikėtų varžytis, nes restorane prieš patiekiant maistą atnešami drėgni šiltučiai rankšluost ėliai.
Kaipgi valgyti sušį? Padavėjas atneša jums sušį, lėkštutes, atskirą lėkštutę su sojos ąsotėliu, imbiero indeliu, indą sojos padažo, lazdeles. Ant padėklo su sušiu būtinai bus patiektas ir nedidelis elegantiškas gumulėlis vasario. Pirmiausia paragaukite truputėlio vasabio. Pajutę jo aštrumą, galite pagal skonį įdėti jį į sojos padažinę ir sumaišyti su sojos padažu. Tuomet lazdelėmis imate sušį, pamirkote jį padaže ir valgote. Sušis – vieno kąsnio užkandėlė. Jokiu būdu nedalykite sušio, nepjaustykite jo peiliu, nesmeikite šakute. Antraip jūs tiesiog išardysite patiekalą. Jei nepavyksta sušio suimti lazdelėmis, verčiau jau imkite pirštais. Vienintelė taisyklė : serviruojant stalą, lazdelės dedamos iš dešinės į kairę priešais lėkštę – tai reiškia susitaikymą su karma.
www.yakata.lt informacija