Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Nikaragvos patiekalai (pasaulio virtuvės)

2008-01-21
Опубликовать вашу статью

Nikaragvos Respublika (Nikaragva) – valstybė Centrinėje Amerikoje. Tai didžiausia, bet rečiausiai apgyvendinta Centrinės Amerikos valstybė. Ribojasi su Hondūru šiaurėje, Kosta Rika pietuose, taip pat su Karibų jūra ir Ramiuoju vandenynu. Nikaragvos virtuvė gana įvairi. Šios šalies virtuvėje galima atrasti ir ispaniškų, ir kolumbietiškų patiekalų.

Nikaragvos virtuvės patiekalams ruošti naudojamos įvairios daržovės ir vaisiai, pavyzdžiui, mangai, papajos, bananai, avokadai, patiekalams skaninti vartojamos kalendros, raudonėlis... Tačiau, kaip ir daugumoje Lotynų Amerikos šalių, maisto pagrindas yra kukurūzai. Vienas populiariausių valgių su šiuo produktu yra nacatamal – taip vadinama nikaragvajietiška tamales. Tradiciškai nakatamal valgomas sekmadienio pusryčių metu užgeriant kava, kakava arba pinolillo – gėrimu, paruoštu iš kukurūzų miltų bei kakavos. Šiuo patiekalu užkandžiaujama ir pietų metu.

Kitas populiarus valgis yra indio viejo – iš mėsos ar vištienos paruoštos juostelės, kurios tradiciškai verdamos su svogūnais bei pomidorais.

Gallo pinto – iš ryžių ir margųjų pupelių paruoštas valgis, laikomas nacionaliniu šalies patiekalu. Nacionaliniu valgiu jis yra pripažintas ir Kosta Rikoje, nes šaltiniai byloja, jog dabartinis patiekalo pavadinimas buvo sugalvotas apie 1930 metus būtent šioje šalyje.

Carne asados – ant grotelių kepta mėsa, kartais patiekiama su tacos, burito ar fajito.

Chicha de maíz and de jengibre – fermentuotas kukurūzų ir imbiero gėrimas.

Pastel de tres leches – „trijų pienelių pyragaitis“, desertas, populiarus daugelyje Centrinės ir Pietų Amerikos virtuvių. Tai pyragas, aptepamas storu kremino sluoksniu, suplaktu iš trijų rūšių pieno – sutirštinto pasterizuoto, kondensuoto ir šviežio ožkos.

Macua – nacionalinis šalies kokteilis, suplaktas iš romo ir vaisių, paprastai citrinos arba guavos.

Arroz a la valenciana – valensijietiška paella.

Parengė Jolanta Bagurskienė
Meniu.lt informacija
Nuotraukose:
1 – pastel de tres leches (www.nmgastronome.com)
2 – gallo pinto, patiekta su kepintais bananais, nors valgoma ir su kepintais kiaušiniais ar prie mėsos (www.polosbastards.com)