Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Monako virtuvė (pasaulio virtuvės)

2008-01-04
Опубликовать вашу статью

Monako Kunigaikštystė – valstybė prie Viduržemio jūros, besiribojanti su Prancūzija. Tai viena mažiausių valstybių pasaulyje, bet tuo pačiu – tankiausiai apgyvendinta. Skirtumas tarp Monako miesto ir Monako valstybės tėra teorinis, kadangi valstybė faktiškai susideda iš miesto, kurį sudaro Monakas (Monaco Ville), Monte Karlas (Monte Carlo), Kondaminas (La Condamine) ir naujas pramoninis rajonas – Fonvilis (Fontvieille).

Monakiečių kulinarija labai panaši į kaimynės Prancūzijos, nemažai panašių kulinarijos bruožų sieja ir kitais kaimynais – italais.

Šalies virtuvė priskiriama Viduržiemio jūros regiono kulinarijai, kurioje dominuoja žuvis, kiti jūros produktai, daug daržovių, vaisiai.

Barbajuans – pyragėliai įdaryti ryžiais ir moliūgais.

Fougasse – balta kvietinė duona, populiari ir Prancūzijoje bei analogiškai kepama Italijoje.
Kartais pagardinama kvapniųjų apelsino žiedų vandeniu, papuošiama riešutais, migdolais, anyžių sėklomis ar kepama su alyvuogėmis.

Socca – avinžirnių miltų blynai. Taip pat mėgiamas valgis Prancūzijoje, ypatingai Nicoje bei Italijoje.

Stocafi – džiovinta menkė išvirta su pomidorų padažu.

Kalėdos monakiečiams kaip ir daugumai yra ypatingos. Keldami vyno taures ir sakydami tostus monakiečiai pradeda šventinę vakarienę, o šios šventės simboliu laikoma alyvuogės šaka. Tradiciškai ant šventinio stalo gardžiuojamasi žuvimi, paprastai menke kuri patiekiama su česnakų padažu, sausainiais su romu bei apelsinais.

Trumpai >> Miesto restoranuose, viešbučiuose ar kavinėse paprastai į sąskaitą įskaičiuojama 15 % arbatpinigiams, tačiau jei nėra tai įtraukta, etiketo manieros „reikalauja“ palikti prie pateiktos sąskaitos.

Jolanta Bagurskienė
Parengta pagal internetą
Nuotraukos: www.visitmonaco.com  
1 – troškintas langustas
2 – Princo Alberto pyragaičiai su uogomis ir plakta grietinėle
3 – barbajuans

Meniu.lt informacija