Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Kur laikyti ir su kuo patiekti olandišką sūrį (pasaulio virtuvės)

2007-11-28
Опубликовать вашу статью

Tikriausiai visame pasaulyje žinomas ir parduodamas olandiškas sūris dažnai atsiduria ant kiekvienos šeimininkės stalo. Tačiau, ar žinote, kur ir kaip laikyti sūrį, kad jis išsaugotų gerą skonį ir neprarastų aromato? Su kokiais produktais geriausiai tinka valgyti?

Paprastai namuose olandišką sūrį rekomenduojama laikyti šaldytuve, tačiau, jei sūris suvalgomas greitai, tinka ir virtuvinėje spintelėje. Jeigu sūrį laikote šaldytuve, prieš vartojimą išimkite ir palaikykite kambario temperatūroje apie pusantros valandos.

Per daug šaltas sūris praranda aromatą ir skonį. Kaip ir vynas, sūris turi būti patiekiamas kambario temperatūros. Kad nepasidarytų per daug sausas, sūrį reikia laikyti suvyniotą į aliuminio foliją arba plėvelę. Nelaikykite sūrio labai ilgai, geriau dažniau nusipirkite šviežio.

Sūris – nepamainomas užkandis prie vyno ar alaus. Tačiau reikia žinoti, koks sūris prie kokio vyno tinka. Pavyzdžiui, vynas Port geriausiai tinka su Edam, Gouda ir Frisian Clove sūriais. Kai vartojamas nestiprus vynas, vertėtų pasirinkti jauną ir švelnaus skonio sūrį, o kai geriamas stiprus raudonas vynas, puikiai tiks subrandintas sūris. Nors, akivaizdu, kad dažniausiai pasirinkimą nulemia mūsų pačių skonis.

Taip pat reikia įsidėmėti sūrio ir vyno patiekimo seką. Baltas vynas paprastai patiekiamas pirmiau nei raudonas. Sūris pirmiausia turi būti patiekiamas jaunas, o po to pereinama prie išlaikyto, subrandinto, arba nuo švelnaus skonio prie pikantiškesnio.

Sūris kaip ingredientas gaminant maistą gali būti pritaikytas labai daug kur. Olandiškas sūris puikiai tinka sumuštiniams tepti, padažams gaminti, salotoms, makaronams, netgi sriubai pagardinti. Įsidėmėkite, jog kietas ir pusiau kietas sūris lydosi lėčiau nei minkštas. Pavyzdžiui, Edam sūris gerai lydosi, jį lengva pjaustyti, netrupa.

Jeigu ruošiate šventę, būtinai ant stalo patiekite sūrio rinkinį, tačiau nepamirškite pasirinkti tinkamo vyno.

Vaida Jankutė
Parengta pagal užsienio spaudą
Nuotrauka park.org
Meniu.lt informacija

 

 

 


Dėkojame Nyderlandų 
Karalystės ambasadai