Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Kulinarinė savaitgalio popietė >> Meksika

2007-10-28
Опубликовать вашу статью

Salsa pico de gallo (padažas „gaidžio  snapelis“)

Aštrus meksikietiškas padažas pico de galo puikiai tinka ne tik prie kukurūzų traškučių. Tokią salsą meksikietiškame restorane man patiekė prie burito, trintos kukurūzų košės ir troškintų raudonųjų pupelių. Išbandykite ir jūs pico de gala...

Jums reikės:
1 puodelio susmulkintų pomidorų;
1 žalio „čili“ pipiro (jalapenjo arba serrano);
2 arbatinių šaukštelių  kalendros lapelių;
1 žaliosios citrinos sulčių;
3 šaukštų susmulkinto svogūno;
1/2 arbatinio šaukštelio česnako;
3 šaukštų aliejaus.

Supjaustykite pomidorą, svogūną, česnaką ir žalią „čili“ pipirą bei susmulkinkite kalendros lapelius.

Dubenyje sumaišykite supjaustytas daržoves, užpilkite aliejaus bei žaliosios citrinos sultis, įberkite druskos bei gerai išmaišykite. Patiekite kambario temperatūros su kukurūzų traškučiais.

Jei vietoje žaliojo „čili“ pipiro įpjaustytumėte habanero „čili“, padažo pavadinimas pasikeistų į Xni-pec (tar. šni-pek).

Jolanta Bagurskienė (virtuves@meniu.lt )
Asmeninė autorės nuotrauka
A. Bružo receptas ir nuotraukos