Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Ką kinai valgo per Naujųjų metų šventę?

2006-01-29
Опубликовать вашу статью

Sausio 29 dieną prasideda naujieji, ugninio šuns metai, kurie pagal senąjį kinų kalendorių švenčiami net 15 dienų! Kinijoje Mėnulio naujieji metai yra viena svarbiausių švenčių, kuri ypač susijusi su maisto gaminimu, na ir, žinoma, su valgymu. 

Per 15 Naujųjų metų švenčių dienų kinai linksminasi ir daug valgo. Tuo metu jie valgio negamina – visi patiekalai būna paruošti iš anksto. Daugiausiai ruošiami tradiciniai kiniški mėsos suktinukai - jiaozi, kurie pradedami gaminti net kelios savaitės iki šventės. Šis patiekalas – tai kapota kiauliena, kopūstai, svogūnai ir prieskoniai tešloje, kaip ir daugelis kinų patiekalų. Pagaminti suktinukai   užšaldomi, o patiekiami atšildyti karštame vandenyje su sojos padažu. 

Per savo Naujuosius metus kinai valgo tokius egzotiškus patiekalus, kaip jūros agurkai, ryklio pelekai, paukščių lizdai ir „liūto galvos“ (dideli kiaulienos kukuliai). Be to, valgomi lipnūs ir saldūs ryžiai su lotoso, migdolų sėklomis, pjaustytomis raudonomis datulėmis, cukriniais vaisiais, saldžia pupelių pasta ir rudu cukraus sirupu. Visi kinų naujametiniai valgiai turi simbolinę prasmę ar net magišką poveikį.

15-ąją Naujųjų metų dieną, vadinamą Žibintų diena, kai visi įžiebia popierinius žibintus, kinai dažniausiai valgo tradicinius ryžių virtinukus. Šią dieną vaikai pasidaro popierinius žibintus, o vakare juos įžiebia ir išeina į gatves. Jaunimas žibintų naktį išeina į gatves tikėdamasis susirasti porą. Kiti dirba porų sąvadautojais, piršliais. Tikima, kad tas, kuriam pavyksta suvesti porą, bus laimingas visus metus.

Meniu.lt informacija