Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Įdomūs Šveicarijos restoranai (svetur)

2006-03-25
Опубликовать вашу статью

Šiuo straipsniu toliau tęsiame straipsnių ciklą apie įdomiausius Europos restoranus. Šį kartą supažindiname jus su originaliomis maitinimo įstaigomis, esančiomis Šveicarijoje: „Die Giesserei“, „Park Hyatt Zurich“ ir „Lumiere“.

Grožis, slypintis liejyklos komplekse
Mišrios virtuvės restoranas „Die Giesserei“ (Ciuriche, Oerlikono rajone) yra vienas sėkmingiausių pavyzdžių, ką galima padaryti iš prieš tai buvusio nelegalaus klubo (kuris veikdavo tik sekmadieniais ir tik klubo nariams). Po penkių metų rekonstrukcinių darbų ir gausių investicijų (2 milijonai Šveicarijos frankų) pastatas, iš pat pradžių buvęs liejyklos kompleksu, o vėliau – nelegaliu klubu, 2004 metais duris pravėrė kaip absoliutus maitinimo rinkos „meno kūrinys“. Kruopščiai atrestauruotame ir moderniai įrengtame pastate savo vietą rado prabangus restoranas (130 vietų salėje ir 40 prie baro), poilsio kambarys (60 vietų), prieškambaris bei terasa (80 vietų). Maistas restorane siūlomas 3x3 principu: trys pirmieji patiekalai, trys pagrindiniai patiekalai ir trys desertai – ir tai viskas. Pasak vyriausiojo restorano vadybininko Giorgio Branderio, „Taip yra todėl, kad mes siūlome patiekalus tik iš šviežių, sezoninių produktų, perkamų turguje“. Restorane ruošiami Viduržemio jūros regiono patiekalai, tačiau esti ir įvairių kitų virtuvių valgių. Restoranas skirtas įvairaus amžiaus, socialinės padėties žmonėms, nors į klubą pašokti dažniausiai renkasi 25-45 metų žmonės. Pagrindinis patiekalas šiame restorane kainuoja 22-44 Šveicarijos frankus. 2004 metų apyvarta, kuri buvo didesnė nei 3 milijonai Šveicarijos frankų, 2005 metais padidėjo iki 4 milijonų.
Interneto svetainė: www.diegiesserei.ch.

Viliojanti trilogija
Yra gausybė viešbučių restoranų ir barų, prie kurių durų stovi tarnautojai. Tačiau tik keliuose jų tarnautojo pareiga yra riboti lankytojų skaičių, kad restorane vietų liktų ir viešbučio svečiams. „Park Hyatt Zurich“, kuris duris pravėrė 2004 metų rugsėjį, priklauso būtent šiai viešbučių restoranų grupei. Šiai kategorijai viešbučio restoranas-baras priklauso ne tik todėl, kad tiek restoranas, tiek ir baras turi atskirus įėjimus iš gatvės, bet ir todėl, kad 5 žvaigždučių viešbutis lankytojus vilioja įdomia maitinimo paslaugų „trilogija“. 155 vietų restorane „Parkhuus“, kuris yra stilingas, bet kartu patrauklus savo neįpareigojančia aplinka, galima paragauti atviroje virtuvėje gaminamų tiek vietinių šveicariškų, tiek tarptautinės virtuvės patiekalų. Aplankyti verta ir trečią aukštą, kur 10,4 metrų aukščio poilsio vestibiulyje romantiškai nuteikia rusenantis židinys ir modernus bei stilingas interjero dizainas. Ypatingai modernus yra ir „Onyx“ baras, stulbinantis savo nuo grindų iki lubų stiklinėmis sienomis ir interjero detalėmis iš autentiško onikso akmens. Interjerą puošiantys stiklo, sidabro ir porceliano dirbiniai „Zurich“ viešbučiui buvo sukurti specialiai. Nuo pat pirmos atidarymo dienos viešbutis nesiskundžia lankytojų skaičiumi. Pasak F&B valdybos, taip yra todėl, kad kartu su nuostabia virtuve, interjeru ir aptarnavimu, restorane buvo pasiūlytos ir labai patrauklios patiekalų kainas. Viešbučio valdybos duomenimis, vidutinė sąskaita priešpiečių metu čia yra apie 50, o vakare – 80 Šveicarijos frankų. Apie 90 procentų maisto paslaugų yra suteikiama ne viešbučio gyventojams.
Interneto svetainė: www.zurich.park.hyatt.com.

Šviesa yra realybės skulptorė...
...teigia Dieter Meier, viena iš restorano „Lumiere“ (Ciurichas) įkūrėjų. Restorano, atidaryto senamiesčio centre 2004 lapkričio 3 dieną, pavadinimas ne tik siejasi su šviesa, bet kartu pagerbia ir Prancūzijos fotografijos specialistus ir filmo technologijos pradininkus brolius Lumiere. Todėl nenuostabu, kad restorano interjere dominuoja kino detalės. Be to, šio žavaus mažo restoranėlio aplinka sužavi ir savo paprastomis, tačiau aukštos kokybės interjero detalėmis iš medžio, odos ir audinio, apšviestų malonia, jaukia šviesa. „Paprastumas, elegantiškas komfortas, šiuolaikinės mados“ – visa tai, pasak savininkės Giselos Lacher, telpa šiame restorane. Prie sujungtų stalų gali susėsti 45 žmonės. Taip pat dar yra 6 vietos prie baro ir 30 – vasarą veikiančioje terasoje. Šio restorano virtuvė tiekia Prancūzijos nacionalinius patiekalus: „Skanus, sotus, tačiau nesunkus maistas. Atidžiai paruoštas ir gražiai patiektas. Gaminamas su sviestu, o ne aliejumi“. Perkamiausi patiekalai: Entrecote Cafe de Paris, Sweetbreads su lęšiais bei Coq au Vin su bulvių koše. Kainos svyruoja nuo 24,50 iki 48 Šveicarijos frankų. Vidutinė sąskaita vakarais – 58, priešpiečių metu – 35 Šveicarijos frankai.
Interneto svetainė: www.restaurant-lumiere.ch.


Pagal žurnalą „Food Service Europe & Middle East“ parengė Gintarė Jankauskaitė