Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Haičio virtuvės patiekalai (pasaulio virtuvės)

2008-01-24
Опубликовать вашу статью

Haičio Respublika – valstybė Karibų jūroje, Ispanjolos salos vakarinėje dalyje. Ribojasi su Dominikos Respublika, kuri užima kitą salos dalį. Haičio kulinarija labai įvairi, kaip ir kitų Karibų jūros regiono virtuvių. Didelę įtaką Haičio virtuvei padarė prancūzai, taip pat ispanai, galima atrasti net ir afrikietiškų patiekalų skonių.

Šalies patiekalai nėra labai aštrūs, nors dalis valgių gardinami pikantiškais prieskoniais. Ryžiai, pupelės, daržovės – Haičio virtuvės pagrindas. Kopūstai, pomidorai, avokadai, raudonėlis, bananai, česnakai, svogūnai, įvairių rūšių pupelės – tai produktai, kurie dažnai naudojami šios šalies patiekalams gaminti.

Riz et pois rouges – patiekalas, ruošiamas iš ryžių, pupelių, svogūnų, česnakų...

Ti malice – aštrus padažas, ruošiamas iš „čili“, paprastų ir raudonųjų svogūnų, česnakų, citrinos sulčių...

Tasso et banane peze – kepta jautiena ir bananai.

Diri ak poule – vištiena su ryžiais.

Diri cole ak sos pwa – ryžiai su pupelių padažu.

Kanard fri – kepta antis.

Alus Haityje yra švenčių ar vakarėlių gėrimas, populiariausias vietinis prestige, budweiser‘is ir amerikietiškasis miller light. Alus paprastai gurkšnojamas užkandant maistu. Romas – kitas populiarus alkoholis. Vienas žinomiausių – Rhum Barbancourt. Vietiniai mėgsta gaivintis ir nealkoholiniais gėrimais, įvairiomis vaisių sultimis, populiari „Coca Cola“, pieno kokteiliai.

Pasigaminkime mango sulčių...

Jums reikės:
4 puodelių vandens;
3 puodelių apelsinų sulčių;
2 gerai sunokusių mango vaisių;
1 puodelio cukraus.

Užkaiskite vandenį su cukrumi, užvirkite ir maišykite tol, kol ištirps cukrus. Nuvalykite mango, susmulkinkite ir kartu su apelsinų sultimis išplakite maišytuvu („mikseriu“). Tuomet supilkite vandenį su ištirpintu cukrumi ir dar kartą viską išplakite. Supilkite sultis į ąsotį, įmeskite ledo kubelių arba trinto ledo ir gaivinkitės.

Skanaus!

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka: (http://images.jupiterimages.com)
Meniu.lt informacija