Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Gruodis – Kanados virtuvės mėnuo (pasaulio virtuvės)

2007-12-01
Опубликовать вашу статью

Kanados kulinarija labai įvairi. Skirtingose provincijose ir teritorijose dėl įvairių priežasčių yra susiformavusios vis kitokios gastronominės tradicijos.

Anglų Kanados virtuvė artima britų ir amerikiečių kulinarijai, Kvebeko ir prancūzų Kanados – prancūzų virtuvei. Šie regionai turi ir bendrų bruožų: mėgiamos jūrų gėrybės, švieži bei konservuoti produktai. Šių regionų gyventojai mėgsta įvairius kepinius, iš laukinių žvėrių mėsos gaminamus patiekalus. Kaip ir kiekvienoje šalyje, Kanadoje populiarėja greitasis ar parduotuvėse parduodamas jau paruoštas maistas, tačiau kanadiečiai iki šiol savo virtuvės valgius apibūdina kaip pagamintus namuose, šiltus ir sveikus.

Vakarinių provincijų virtuvėms didelę įtaką yra padariusios vokiečių, ukrainiečių, rusų, lenkų ir skandinavų virtuvės. Kanados kinų virtuvė (su vienokiais ar kitokiais bruožais skirtingose provincijose) yra paplitusi visoje šalyje. Šioje virtuvėje populiarus smorgasbord – maisto patiekimo būdas, panašus į švedišką stalą, paplitęs Jungtinėse Amerikos Valstijose ir kitose Kanados provincijose.

Arktikos ir Kanados teritorijose svarbus tradicinės virtuvės bruožas – patiekalai iš laukinių žvėrių mėsos, išlikę eskimų ir anksčiau šiose teritorijose gyvenusių žmonių gaminimo metodai ir tradicijos. Niufaundlando ir „Jūrinių provincijų“ (Naujasis Bransvikas, Kvebekas ir Naujoji Škotija) virtuvės yra susiformavusios iš britų ir airių kulinarijos, pirmenybę teikiant sūdytai-rūkytai žuviai, jautienai ir kiaulienai. Britų Kolumbija taip pat yra perėmusi britų kulinarijos tradicijas.

Kanadiečiai savo tradicinės, „unikaliosios Kanados virtuvės“ nesieja ir netapatina su Jungtinių Valstijų virtuve, tačiau toks maistas, kuris vartojamas abiejose šalyse, pavyzdžiui, greitasis maistas ir „restoranų virtuvė“, paprastai apibendrintai vadinamas „Šiaurės Amerikos“ virtuve.

Apie šiuos ir kitus Kanados virtuvės bruožus plačiau bei išsamiau interneto svetainėje Meniu.lt skaitykite visą gruodžio mėnesį! Įdomių ir skanių akimirkų!

Parengta pagal Wikipedija.org                                                             
Nuotrauka www.inuitdiabetes.ca
Meniu.lt informacija  

 

 

 

 

 

 

Dėkojame Kanados Ambasadai ir Kanados
Žemės Ūkio ir Maisto Pramonės Ministerijai