Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Fidžio virtuvėje (pasaulio virtuvės)

2008-02-24
Опубликовать вашу статью

Fidžio salyną sudaro 322 salos, iš kurių tik trečdalis yra apgyvendintos. Viti Levu ir Vanua Levu salos yra pagrindinės. Viti Levu saloje yra Fidžio sostinė Suva, kurioje gyvena 3/4 šalies gyventojų. Salos kalnuotos, apaugusios tropiniais miškais. Salose yra ir kitų salyno miestų, tokių kaip Labasa, Lautoka, Nadis (Nadi) ir Savusavu. Aukščiausia Fidžio salyno vieta – Tomanavinivio (Tomanavinivi) kalnas, esantis Viti Levu saloje (1323 m). Mažosios salos dažniausiai yra koralinės kilmės, žemos, daugumos salų pakrantėse – koralų rifai.

Fidžis – nuostabus, beveik iš 300 salų susikūręs rojus žemėje. Čia gyvena įvairių kultūrų žmonės, tad šalies virtuvė pakankamai įvairi. Fidžio virtuvėje galima rasti indų, kinų, Europos kulinarijos bruožų.

Dominuoja įvairūs šakniagumbiai (yam, taro, manijokai), valgiai ruošiami iš kiaulienos, jautienos, paukštienos, žuvies bei jūrų produktų. Patiekalai gardinami česnakais, „čili“ pipirais, imbieru, ciberžole, ožrage ir kitais prieskoniais.

Vietiniai ruošia daugybę salotų, užkandėlių, sriubų iš vaisių (bananų, ananasų, mangų, gvajavų vaisių). Patiekalams iš vaisių ruošti dažnai naudojamas kokoso pienas, o patys valgiai ruošiami saldžiai ar šiek tiek pikantiškiau paskaninant druska.

Tradiciniai valgiai ir gėrimai
Kakoda – kokoso pieno ir citrinos marinate marinuota bei garuose paruošta žuvis.
Rourou – patiekalas iš taro lapų (taro bulvės).
Kassaua – virtas, keptas arba trintas ir kokoso piene su cukrumi ir grūstais bananai virtas tapijokas (tapijokas išgaunamas iš manijoko šakniagumbių).
Duruka – patiekalas, paruoštas iš šparagų.
Kava – stiprus, iš pipirmedžio šaknies pagamintas gėrimas.
Carlton – vietinis alus.
Fiji Bitter – vietinis alus.
Meridan Moselle, Suvanna Moselle – vietiniai vynai.
Populiarūs alkoholiniai gėrimai – Booth’s Gin (džinas), Bounty Fiji Golden Rum (romas), Cossack Vodka (degtinė), Old Club Whisky (viskis).

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukos:
Paruoštas tapijokas (www.resimao.org)
Žuvis su ananasais kokosų sulčių padaže (http://farm3.static.flickr.com)
Žemėlapis: www.thecommonwealth.org
Meniu.lt informacija