Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Egzotiški Korėjos stalo ypatumai (pasaulio virtuvės)

2008-02-09
Опубликовать вашу статью

Tikriausiai jau niekam nepaslaptis, jog Korėjos virtuvės valgiai pakankamai aštrūs, o pietų stalas neįsivaizduojamas be sriubos. Tačiau šioje šalyje galima paskanauti ir šunienos. Pasak mano bičiulio, nemažai korėjiečių reguliariai valgo iš šios mėsos paruoštus patiekalus ir nė nemano dėl to graudintis, nes jiems šuniena yra delikatesas. Per metus vien Pietų Korėjoje maisto gamybai sunaudojama apie du tris milijonus šunų. Šioje šalyje populiarūs įvairiai iš šunienos paruošti valgiai – sriubos, kotletai, troškiniai, sumuštiniai...

Bosintang – tradicinis korėjietiškas patiekalas – šunienos troškinys.

Gaejangguk – sriuba iš šunienos.

Gaesuyuk – virta šuns mėsa.

Gaesoju – fermentuotas gėrimas, dar vadinamas šunienos vynu.

Kitas šios šalies delikatesas yra aštuonkojis. Paprastai aštuonkojis valgomas dviem būdais. Vienas iš jų, kai jo kojos tiesiog supjaustomos į gabaliukus. Kitas kiek ekstremalesnis: paimamas mažas aštuonkojis (žinoma, išvalytas), viena ranka suimamas už galvos, kita stipriai patempiami čiuptuvai. Tokiu būdu aštuonkojis praranda sąmonę, tačiau gyvybingas išlieka dar apie tris valandas. Tuomet susukamas ant bambukinės lazdelės, padažomas į sojų ar kitokį padažą ir dedamas į burną. Kramtyti reikia atsargiai ir kantriai, kadangi jo čiuptuvai gali prisisegti prie liežuvio ar gomurio... Daugeliui šis patiekalas sukelia šleikštulį, nes yra labai glitus. Prie aštuonkojų korėjiečiai rekomenduoja ryžių degtinę.

Jolanta Bagurskienė (virtuves@meniu.lt)
Nuotrauka iš asmeninio albumo
Meniu.lt informacija