Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Bulgarijos kulinarinis portretas (svetur)

2007-07-17
Опубликовать вашу статью

Šiaurinėje Bulgarijos dalyje driekiasi Dunojaus upė – gamtos siena su Rumunija. Rytinėje dalyje Bulgariją nuo Rusijos ir Ukrainos skiria Juodoji jūra.

Kiekviename Bulgarijos kurorte yra labai daug kavinių ir restoranų, kuriuose maistas nėra brangus, alkoholiniai gėrimai net restoranuose yra gana pigūs. Bulgarai net nėra įpratę pusryčiauti namuose, o jei svečiuositės pas juos, jie net nepagalvos, kad jums prireiks arbatinuko rytinei kavai.

Sąrašas patiekalų, kuriuos būtina paragauti atostogaujant Bulgarijoje:
Salotos „Šopskij“ (pomidorai, agurkai, paprika, šiek tiek gali būti baltųjų svogūnų bei salotų, būtinai reikia užtarkuoti brynzos, viską apšlakstyti alyvų aliejumi).
Giuveč (mėsos patiekalas, paruoštas su daržovėmis, bulvėmis ir rūgpieniu).
Kebap (įvairių rūšių mėsa su daržovėmis).
Kiufteta (kepti mėsos kotletai).
Miš maš (kiaušiniai su pomidorais, pipirais ir brynza).
Musaka (malta mėsa su bulvėmis, kiaušiniais ir baklažanais).
Sarmi (balandėliai iš kopūstų ar vynuogių lapų su mėsos įdaru).
Tarator (šalta rūgpienio sriuba su agurkais, sviestu ir prieskoniais).
Imambajaldy (baklažanai, įdaryti įvairiomis daržovėmis ar mėsa).
Jahnija (mėsos, daržovių ir ropinių svogūnų patiekalas, paruoštas puode).
Kaškaval (geltona brynza).
Banica (tešla, įdaryta brynza ir mėsa).
Garaš (šokoladinis tortas).

Ką žinome apie bulgariškus gėrimus?
Vynas, rakija ir mastika – Bulgarijoje populiariausi.

VYNAS. Bulgarijos vyndarystė turi labai senas tradicijas. Vynus galima suskirstyti į rūšinius ir kupažinius, t. y. gaminamus maišant kelias vynų rūšis. Rūšiniai vynai: „Sophia Merlot“, „Sophia Cabernet Sauvignon“, „Sophia Muscat Melnik“, „Manastirsko Szuszukane“ („Mavrud“ vynuogių rūšis), „Rosenthaler Kadarka“ („Gamza“ vynuogių rūšis). „Cabernet Sauvignon“ vynuogės, iš kurių gaminamas „Cabernet Sauvignon“ vynas, auga ir noksta Suhindolo regione. Būtent šio regiono specifinės dirvožemio ir klimato sąlygos atskleidžia puikiausias „Cabernet Sauvignon“ vynuogių savybes. Be to, šio vyno gamybai naudojamos tik rinktinės vynuogės, o vynas 30 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse.

RAKIJA. Bulgarijoje galima paragauti įvairių rūšių rakijos – vaisinės, grapa ir uzo. Bulgarų patarlė teigia, kad „Vynas būna išlaikytas rūsyje, o rakija po stogu“. Pagal senovės tradicijas bulgarai moka pagaminti gerą vyną ir stiprią rakiją.

MASTIKA (anyžinė degtinė). Gaminama iš kviečių ir anyžių aliejaus. Tai saldaus skonio degtinė su anyžių kvapu.

Meniu.lt informacija
Parengta pagal užsienio spaudą