Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Benino virtuvė (pasaulio virtuvės)

2008-02-17
Опубликовать вашу статью

Beninas – mažytė valstybė Vakarų Afrikoje. Kadaise šią šalį olandai ir portugalai buvo pavertę didžiausiu vergų „tašku“. Benine populiariausi produktai yra ryžiai ir pupelės, kurių galima nusipirkti kiekvienoje parduotuvėje.

Kaip ir visose Afrikos žemyno šalyse mėgiami vaisiai, įvairios kruopos, pieno produktai, mėsa. Patiekalams ruošti naudojamos bulvės, bananai, maistas skaninamas cinamonu, gvazdikėliais, mėtomis.

Prie ryžių Benino gyventojai siūlo pasigaminti skanų riešutų padažą, kuris ne mažiau mėgiamas ir Senegale bei daugelyje kitų pasaulio šalių.

Jums reikės:
3 arbatinių šaukštelių aliejaus;
2 arbatinių šaukštelių pomidorų pastos;
0,5-1 arbatinio šaukštelio „čili“;
0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
1 kubelio jautienos sultinio;
1 puodelio vandens;
0,5 puodelio riešutų sviesto;
0,5 smulkinto svogūno.

· Aliejuje kartu su pomidorų pastą ir druska pakepinkite „čili“, svogūnus ir sultinį.
· Sudėkite riešutų sviestą ir supilkite vandenį. Gerai išmaišykite ir dar pakaitinkite apie 15 minučių.
· Patiekite prie paprastai išvirtų ryžių.

Skanaus!

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukoje – riešutinis padažas (http://andersau.files.wordpress.com)
Meniu.lt informacija