This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kad maistas ilgiau nesugestų

2011-05-22
Publish your own article

Žinodamos ne vieną produktų laikymo paslaptį mūsų senolės apsieidavo ir be šaldytuvų. Pasinaudokite šiais patarimais, kai prasidėjus iškylų sezonui ne vieną savaitgalį praleisite gamtoje arba keliaudami.

Pieno produktai
Sviestą (stipriai “patrombuodami”) dedame į stiklinį indą ir užpilame pasūdytu vandeniu, kurį reikia kasdien pakeisti. Pieno produktus sudedame į indą, kurį patalpiname į didesnę talpą su šaltu vandeniu. Indą apdengiame medžiaga, kurios galai pamerkti į vandenį. Garuodamas vanduo palaiko žemą temperatūrą ir produktai ilgiau išlieka švieži.

Žuvis ir vėžiai
Kad šviežiai sugautą žuvį būtų galima laikyti ilgiau, ją reikia išskrosti ir pašalinti žiaunas. Žuvį sausai nuvalyti, vidų ištrinti druska ir iš apačios bei viršaus apdengti popierine servetėle arba tualetiniu popieriumi. Po to kiekvieną žuvį suvynioti į popierių. Taip laikoma žuvis vartoti bus tinkama iki 24 val.
Išvirtus vėžius galima sudėti į stiklinį indą apipilti šaltu sūdytu vandeniu.

Žalia mėsa
Kad žalia mėsa greitai nesugestų, ją reikia “hermetizuoti”. Mėsą galima pamerkti į pieną (po 1-2 valandų pieno riebalai “apgaubs” mėsą tarsi skraiste, nepraleisdami oro).
Taip pat mėsą ar paukštienos filė galima apipilti verdančiu vandeniu (mėsa pabals) ir aptepti aliejumi. Vasarą mėsą dar reikia saugoti ir nuo musių bei vabzdžių.

Nuotrauka: inmagine.com
Šaltinis: lsveikata.lt

2011 05 22