This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Ikrų gaminimo meistrai

2008-09-24
Publish your own article

Vaizdingos pakrantės, laukinė, kerinti gamta, įspūdingi vandens telkiniai – visa tai galima išvysti vienoje žaviausių Skandinavijos šalių, žvejų rojumi pramintoje Norvegijoje. Lofoteno salose galima ne tik pagauti daug žuvies, bet ir išmokti gaminti tikrus norvegiškus ikrus...

Lofoteno salyne, kaip ir visoje Šiaurės Norvegijoje, nuo senų laikų pagrindinis užsiėmimas buvo žvejyba. Lydekos, didžiulės menkės ir silkės, ešeriai, upėtakiai, paltusai, lydekos, skumbrės – visų užkietėjusių ir prijaučiančių žvejų svajonių išsipildymas. Iš viso pasaulio jie traukia į šį salyną. Bet kokiu metų laiku laimikis garantuotas. Apdoroti jį pagal visas norvegiškos gastronomijos taisykles padės jaukaus restorano „Finnholmen Brygge“ virtuvės šefas.

Jis praves išskirtinius ikrų paruošimo kursus. Beje, vietiniai kulinarai ypač paiso tradicijų. Pavyzdžiui, menkės dažniausiai yra rūkomos arba sūdomos, vėliau pagardinamos prieskoniais ar kitais įdomiais ingredientais.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.nilsen.ru
Nuotraukos: www.nilsen.ru
Meniu.lt informacija