This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Vyno kultūra skverbiasi į Klaipėdą! (Klaipėda)

2006-07-26
Publish your own article

Praėjusią savaitę Klaipėdoje, pačiame miesto centre, ant Danės upės kranto, vietoje, menančioje seniausio miesto Lietuvoje praeitį ir germanišką kultūrą, buvusiame senajame vokiečių sandėlyje, įsikūrė vyninė prancūzišku pavadinimu – „Petit Marseille“ (liet. „Mažasis Marselis“).

Žinomas interjerų autorius Antanas Pužauskas, iš buvusio 3 aukštų sandėlio sukūrė tikrą „perlą” – šviesų, lengvą ir užburiantį svaigia lyg vynas nuotaika interjerą, paslėptą tvirto mūro „kiaute”.

Kodėl Marselis ir kodėl vynas? Būtent šiame seniausiame Prancūzijos mieste, kuris yra ir vienas didžiausių uostų, prancūzai, graikų jūreivių dėka, sužinojo, kas yra vynas...

Atėjo laikas pažinti vyną ir klaipėdiečiams...
„Vyninė „Petit Marseille“ išsiskiria jaukumu, laisvumu, elegancija, o kartu ir ekstravagancija – tai vieta, kurioje pulsuos vyno ir gero maisto tradicijų dvasia“, – sako vienas iš restorano savininkų Dainius Vasiliauskas.

Ypatingai vietai reikia ir ypatingos muzikos, tad Žvejų g. 4A esančiame restorane, liepos 29 d. 21 val. įvyksiančioje vyninės atidarymo šventėje, debiutuos specialiai susikūrusi Marselio muzikinė grupė, paruošusi šiam restoranui išskirtinę prancūziškos muzikos programą. Tą dieną naujojoje vyninėje ypatingai laukiami visi, kas vertina vyną ir gerą prancūzišką muziką.

„Petit Marseille“ – antroji tokio stiliaus vyninė Lietuvoje. Jos pirmtakė – vyninė „Saint Germain“, antrus metus sėkmingai gyvuojanti barokiniame Vilniaus senamiestyje, populiarins gero maisto ir vyno kultūrą Klaipėdoje.

Vyninė „Petit Marseille“ – tai vieta susitikti, bendrauti, išsiskirti ir vėl pasimatyti...

Vyninės „Petit Marseille“ informacija