This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Vyno ir desertų derinių čempionatas

2018-11-20
Publish your own article

Vakar, lapkričio 19-tosios vakarą, jau devintus metus iš eilės organizuojamame renginyje „Vyno ir desertų derinių čempionatas” dėl „Auksinės šakutės” prizo bei kolegų, renginio žiūrovų simpatijų kovojo net 16 virtuvės šefų ir vyno žinovų komandų.

Komandos specialiai čempionatui kuria vyno ir deserto derinius, kuriuos renginio metu pristato ir pateikia komisijos vertinimui. Šiais, kaip ir kiekvienais metais, renkamos ir apdovanojamos trys geriausius derinius sukūrusios komandos bei skelbiami keturių nominacijų nugalėtojai – renkamas geriausias lietuviškas desertas, geriausias vynas, lengviausias derinys. Taip pat pirmą kartą į balsavimą galėjo įsitraukti gyvai renginį stebintys gardėsių mėgėjai internautai – jiems atiduodant balsą internetu, renkama daugiausiai publikos simpatijų sulaukusi komanda.

Renginio metu žiūrovai gali ne tik stebėti komandų pasiruošimo procesus, tačiau ir patys padegustuoti desertus bei tobulai prie jų priderintus vynus. Pristatyti desertai tokiais pavadinimas kaip „Ežiukas rūke”, „Baltijos gintaras”, „Slyva”, „Brazdas”, „Jogailos vaikystė” ir kt., stebinantys savo, rodos, visai nedesertiškais ingredientais ir jų deriniais: šoninės marmeladas, karamelizuoti spygliuočiai, ramunėlės, aukso dulkės, bičių vaškas, džiovinti baravykai ir kiti.

Šiais metais komisijos vertinimu geriausio vyno nominacijos laimėtojais tapo restorano „Telegrafas” ir „Atellier Wine Boutique & Tasting Bar” komanda, konkurso metu pateikusi kanadietišką „Peller Estates Cabernet Franc Icewine Niagara Peninsula 2007”. Lietuviškiausio deserto nominacijos nugalėtojai – Palangoje įsikūręs „Restoranas 4”, su savo sukurtu, Lietuvos pajūrio įkvėptu desertu „Baltijos gintaras”. Lengviausio derinio ir publikos simpatijas iškovojo Pacų rūmuose įsikūrusio „14 horses brasserie” komanda, konkurso metu pristačiusi desertą „Bičiulis” – degustuojant žavėjo juntama intensyvi bičių vaško ataka, kurią užlieja medaus saldumas, palydi sūrio „Džiugas” skonis.

Trečiąją-antrąją vietas dalinasi metų laikų ir vietinės produkcijos vedina „Sweet Root” komanda, pristatę baravykais, svarainiais ir mėta dvelkiantį desertą „Ančiukas” bei tobulą rožių, aviečių, šokolado sinergiją sukūrusi restorano „Dine” komanda. Pirmąją vietą iškovojo neseniai Pacų rūmuose duris atvėrusio „Nineteen 18” šefės Vitos Bartininkaitės komanda (restorane atskirai dalyvavo ir šefo Mato Paulino komanda), sukūrusi lengvai saldų, eglėmis kvepiantį desertą „Brazdas” bei prie jo priderinusi estišką „Põltsamaa Kuldne 2009” obuolių vyną.

Kaip kiekvienais metais, taip ir šiais – šefai pateikė nemažai stebinančių gardžių skonių ir jų derinių. Specialiai čempionatui sukurtus desertus restoranai galimai įtrauks į savo degustacinius ar a la carte meniu, todėl patikusius galėsite padegustuoti apsilankę viename ar kitame restorane. O mes toliau džiaugiamės lapkričiu – gastronominių potyrių atradimo mėnesiu.

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt