This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Virtuvės aksesuarai

2008-04-19
Publish your own article

Naujovių ištroškę žmonės vis ką nors naujo gali atrasti ir indų bei įrankių pasaulyje.

Štai išradingi žmonės sukūrė, jų žodžiais tariant, „kalakuto patranką“, nors ant jos kuo puikiausiai galima išsikepti ir kitokį paukštį. Kaip prietaisas veikia? Visai paprastai. Pirmiausia paruošiamas kalakutas – išvalomas, nupjaunamas kaklas, uodega, gerai nusausinamas bei įtrinamas aliejumi. Tuomet į cilindrą įpilama maždaug stiklinė pasirinkto skysčio – alaus, vyno ar kokio nors padažo ir ant jo užmaunamas kalakutas. Kokie pliusai? Taip orkaitėje kepamas paukštis nepridega, o nuo viduje garuojančio skysčio mėsa kepa tolygiau. Minusų gamintojai neįvardija.

Kita įmantrybė iš virtuvei priskiriamų aksesuarų – automatinė šakutė spagečiams. Kam vargti, jei galima pasinaudoti tokia naujove. Tereikia užkabinti porą makaronų, paspausti mygtuką ir lėtai besisukantys šakutės dantys paruoš jums „kąsnį“. Pasirodo, Italijos, šalies, kurioje spagečiai – bene populiariausias patiekalas, medikai neseniai nustatė, jog italai riešo atritu suserga dažnai valgydami spagečius, t. y. nuolat sukdami šakutę. Kad šakutė, kainuojanti apie 10 dolerių, suktųsi, būtinos baterijos.

Pagal www.coolidea.com parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukos: www.whateverworks.com
Meniu.lt informacija