This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Vilniuje atidaryta pirmoji blyninė Lietuvoje (Vilnius)

2005-10-25
Publish your own article

Šiandien Vilniuje atidarytas pirmasis Lietuvoje „Gusto blyninės“ tinklo restoranas, kuriame – per 25 skirtingus patiekalus iš blynų. Šiuo metu į blyninę, įsikūrusią Aušros Vartų g. 6, investuota apie 350 tūkst. litų. Iki 2006 metų kovo planuojama atidaryti 3 blynines Vilniuje, iki 2006 metų pabaigos – dar po vieną blyninę Klaipėdos, Kauno ir Palangos miestuose.

„Blyninės – labai populiarios maitinimo įstaigos Amerikoje, Rusijoje, Lenkijoje, Italijoje, Ukrainoje. Tokio restorano idėją Lietuvoje brandinome nuo metų pradžios, vykdėme rinkos tyrimus, lietuvių maitinimosi poreikius ir įpročius. Paaiškėjo, kad patiekalai turi būti vidutiniam vartotojui priimtinų kainų, populiarūs, tradiciniai bei gaminami iš Lietuvoje auginamų produktų,“ – teigia UAB „Gusto namai“ direktorė Rima Brinienė.

„Gusto blyninės“ valgiaraštis, kuris bus keičiamas kiekvieną savaitę, išsiskiria blynų įvairove.

Pasak UAB „Gusto namai“ vadovės, tipinis Lietuvos vartotojas yra išrankus, reikalauja didelių porcijų ir kokybiškų produktų už nedidelę kainą. Todėl buvo pasirinkti 32 cm diametro ploni lietiniai blynai su įvairiausiais įdarais, taip pat populiarūs bulviniai blynai. Pietų metu siūlomi kompleksiniai pietūs.

„Sieksime parodyti, kad blynai yra ne tik kaip tradicinis patiekalas, kad juos galima pateikti pačiais įvairiausiais būdais. Tai – ir tradicinis „pagrindinis“ patiekalas, ir kaip desertas su uogiene, bananais ar šokoladiniu padažu“, – įsitikinęs „Gusto blyninės“ vyriausias virėjas Ramūnas Žukauskas, knygos „Lithuanian food“ autorius, 3 kartus įrašytas į Lietuvos rekordų knygą, kaip didžiausios kiaušinienės autorius, taip pat didžiausio koldūno ir didžiausio blyno bendraautorius.

Tobulinti blynų patiekalų įvairovę R. Žukauskui padėjo stažuotėse Vokietijoje, Suomijoje, Belgijoje, Lenkijoje, Rusijoje įgyta patirtis, taip pat dalyvavimas parodose, įvairiuose pristatymuose.

Pasak „Gusto blyninės“ vadovų, naujajame restorane buvo siekiama sukurti nestandartinį interjerą, netrukdantį mėgautis maistu. Blyninės Vilniuje interjerą kūrė architektas dizaineris Henrikas Semenovičius, prie interjero kūrimo prisidėjo fotografai Gediminas Svitojus ir Saulius Serapinas. Pagrindinis akcentas – žmonės, jų gyvenimo ritmas ir noras būti šiuolaikiškais.

„Idea Prima“ informacija