This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Viešbutis-restoranas, kurį saugo sfinksas (Kaunas)

2006-02-21
Publish your own article

Netoli miesto centro, jaukiame Žaliakalnio rajone (Aukštaičių g. 55 / Kudirkos g. 19A), įsikūręs keturių žvaigždučių viešbutis-restoranas „Sfinksas“ vilioja prabanga, jaukumu ir puikia virtuve.

Manoma, kad sfinkso – akmeninio gulinčio liūto su žmogaus galva – paskirtis Senovės Egipte buvo saugoti piramidę. Sfinksas, nors tik nutapytas ant sienos, saugo ir šį viešbutį-restoraną. Tad nenuostabu, kad „Sfinkse“ tvyro savita ramybė. Na, o jaukumo restoranui suteikia ryškiomis spalvomis dėmesį traukiantis klasikinis interjeras, puoštas Laisvio Jarulio ant sienų tapytais piešiniais ir Artūro Rinkevičiaus kurtais vitražais.

„Stengiamės, kad kiekvienas svečias, apsilankęs pas mus, pamirštų namų rūpesčius, atsipalaiduotų, jaustųsi jaukiai ir patogiai“, – pasakoja viešbučio-restorano direktorė Virginija Jakubauskienė. Todėl kiekvienas restorano-viešbučio kampelis puoselėjamas, kiekviena puošybos detalė parenkama su meile.

64 vietų restorane siūlomi Europos virtuvės patiekalai. Ponia Jakubauskienė restorano svečiams rekomenduoja firminį restorano patiekalą – kiaulienos vėrinį „Sfinksas“, gaminamą iš lengvai marinuotos kiaulienos filė su keptais obuoliais ir slyvomis. Šis patiekalas, šeimininkės teigimu, tiks ir išrankiausiam gurmanui. Ne mažiau populiarūs ir „Sfinkse“ siūlomi pipiriniai didkepsniai, kurie gali būti patiekiami tiek apskrudę, tiek su krauju, tiek ir vos apkepti.

Be šių patiekalų restorane taip pat galite paskanauti įvairių salotų (5-16 Lt), tiek karštų, tiek ir šaltų užkandžių (5-20 Lt), sriubų (3,50-10 Lt), karštųjų žuvies (10-22 Lt), mėsos (12-29 Lt), miltinių (5-14 Lt) ir lietuviškų (5-9 Lt) patiekalų. Iš desertų ypatingo dėmesio vertas paslaptingasis degantis desertas „Sfinksas“, kuris yra gaminamas į perpjautą ir išskobtą ananasą pridėjus įvairių vaisių ir ledo gabalėlių, pripylus specialaus spirito ir uždegus.

Šiuo metu yra ruošiamas ir naujas restorano valgiaraštis, tačiau, p. Jakubauskienės teigimu, kiekvienas klientas čia yra mylimas, todėl lankytojų pageidavimu bus gaminamas bet kuris patiekalas ir iš senojo valgiaraščio.

Orams atšilus, restorano lankytojai gali pasisėdėti ir 60 vietų retro stiliaus lauko terasoje, pasigrožėti žaliuojančiais medžiais, čiurlenančiu fontanėliu.

Restorane taip pat tiekiami ir dienos bei verslo pietūs. O po sočių pietų ar vakarienės jūsų kūną ir sielą atgaivins sauna-pirtis (galima mėgautis tiek garų prisotintu, tiek ir sausu karščiu) ir baseinas.

Tiek restorano, tiek nedidelėje banketinėje-konferencijų salėse gali būti rengiami įvairūs pobūviai, banketai, gimtadieniai (iki 60 žmonių), furšetai (iki 90 žmonių) ir kitos šventės. „Mūsų šūkis – „Jei daryti, tai daryti tik gerai“, todėl stengiamės, kad klientas dar ilgai nepamirštų mūsų restorane švęstos šventės“, – teigia „Sfinkso“ direktorė.

Šventės restorane rengiamos tiek tėveliams, tiek ir jų atžaloms, užsakoma pageidaujama programa, pasiūloma muzikos grupė, groja nuolatinis saksofonistas. Jaunavedžiams paruošiamas prabangus kambarys, įteikiamos dovanos, o prieš vestuves p. Jakubauskienė mielai pataria kur nuomotis suknelę ar limuziną.

Tiek restorane, tiek viešbutyje nuolatiniams lankytojams taikomos įvairios nuolaidos. Prie viešbučio yra ir saugoma automobilių stovėjimo aikštelė.

Daugiau apie restoraną>>


Gintarė Jankauskaitė
Meniu.lt informacija ir nuotraukos