This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Švyturio“ alaus darykloje bus rengiamos ekskursijos

2005-06-25
Publish your own article

Nuo šiol kiekvienas norintis galės apžiūrėti autentiškas vietas, kur gimsta „Švyturio“ alus.

Seniausia Lietuvoje alaus darykla „Švyturys“skaičiuojanti 221-uosius metus, atveria duris į autentiškas vietas, kur gaminamas bene žinomiausias lietuviškas alus. Kartu su Klaipėdos turizmo informacijos centru (TIC) darykla pradėjo rengti specialias ekskursijas ir alaus degustacijas.

Ekskursijas ves specialiai parengti gidai, kurie pasakos apie tai, kaip alus buvo geriamas senovės Egipto laikais, kaip Kleopatra maudydavosi ne tik pieno, bet ir alaus voniose. Ekskursijų dalyviai sužinos ir tai, kada buvo išvirtas pirmasis alus Klaipėdos krašte.

Specialiai šioms ekskursijoms buvo atnaujintas „Švyturio“ daryklos interjeras, įrengtos specialios ekspozicijos ir sukurtas netgi filmas apie alaus gamybą ir istoriją. Į šį projektą gamykla investavo apie 100 tūkstančių litų, o gidus apmokė ir konsultavo vyriausioji aludarė Džiuljeta Armonienė.

Ekskursijas rengiantis Klaipėdos TIC prognozuoja, kad šią vasarą tai bus viena populiariausių pramogų uostamiestyje. Susipažinę su alaus gamyba, ekskursantai kelionę baigs degustacija, per kurią jiems bus pasiūlyta paragauti 4 „Švyturio“ alaus rūšių.

Maždaug pusantros valandos truksiančioje ekskursijoje galės dalyvauti visi pilnametystės sulaukę asmenys. Lietuviams pasižvalgymas po alaus daryklą, alaus degustavimas ir užkandžiai kainuos 35 litus, užsieniečiams už bilietą teks pakloti 40 litų. Ekskursijas ketinama rengti kiekvieną trečiadienį ir penktadienį.

ELTA

„Švyturio“ archyvo nuotr.