This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Sveiko maisto mėgėjai laukiami Korėjoje (svetur)

2008-11-11
Publish your own article

Nors kartais dėl gaminamo ypač aštraus maisto korėjiečiai vadinami Azijos meksikiečiais, vis dėlto jų virtuvė laikoma viena sveikiausių pasaulyje ir daugelio mėgiama.

Šių metų lapkričio 21-23 dienomis šios šalies Paju mieste vyks tradicinė sojos šventė. Renginio svečiai galės ne tik pamatyti ir sužinoti daugiau apie šį augalą, jo naudingąsias savybes ir praktišką panaudojimą. Be viso to, bus galima ir paskanauti iš sojos pagamintų patiekalų. Lankytojai galės būti ne tik degustatoriais. Pasak organizatorių, šventės svečiai   galės patys pademonstruoti savo kulinarinius sugebėjimus gaminant sojos patiekalus, tarp jų ir garsiąją tofu.

Soja – vienas populiariausių produktų Korėjoje, kaip ir kaimyninėje Japonijoje, iš kurio gaminama daug patiekalų. Tiesa, specialistai po atliktų tyrimų pažymi jog juodoji soja yra kur kas naudingesnė nei geltonoji. Pasak jų, juodoji soja ne tik padeda kontroliuoti svorį, bet ir sumažina riebalų, cholesterolio kiekį bei stabdo diabeto vystymąsi.

Parengė Jolanta Kahveci
Šaltinis: gotovim.ru
Nuotraukos: if.csic.es; peoplesnutritionalhealth.com
Meniu.lt informacija