This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Suzi“ restoranai nusiteikę koketuoti atvirai (Vilnius)

2006-10-20
Publish your own article

Sparčiausiai sostinėje augančiame buvusio Šiaurės miestelio kvartale daugėja jaukių vietelių, kviečiančių užsibūti ilgėliau. Viena tokių – Ulonų gatvės restoranas „Suzi“. Koketiško
pavadinimo naujokas pakeitė tose pačiose patalpose nesėkmingai veikusį restoraną „Zaza“. Tokia pat metamorfozė „Zazą“ ištiko ir Ukmergės gatvėje. „Suzi“ šeimininkai turi aiškią verslo strategiją ir patyrusį virtuvės personalą. Todėl pirmtakų dalia neturėtų kartotis.

„Suzi“ steigėja ir vadovė Jurgita Valionienė yra dirbusi šalies didžiųjų maitinimo tinklų įmonėse. Todėl savą verslą drauge su vyru Egidijumi pradėjo sukaupusi pakankamai patirties ir pasimokiusi iš svetimų klaidų.

Naujieji restoranų šeimininkai atšviežino buvusį „lounge“ stiliaus interjerą ir visiškai pakeitė „Zazos“ valgiaraštį.

J. Valionienei smagiausia, kad į „Suzi“ Ulonų gatvėje svečius tiek apniukusiais rytais, tiek vakare gali sukviesti prie liepsnojančio kabančio židinio. Vadovei ūpą kelia ir kiekvieno rimto
restoranininko svajonė – didelė atvira virtuvė. Panašią šeimininkai įrengė ir „Suzi“ Ukmergės gatvėje.

Tokia virtuvė patraukli ruošiamą maistą mėgstantiems stebėti svečiams. Be to, pasak ponios Jurgitos, atvira erdvė – įpareigoja virėjus. Būdami visiems matomi jie turi būti tvarkingesni ir negali elgtis kaip panorėję.

„Suzi“ valgiaraščio pasididžiavimas – dujinėje kepsninėje ruošiama mėsa ir žuvis (12,50-18,90 Lt), patiekiama su svečių pasirinktais padažais (2 Lt) ir įvairiu garnyru (2,5-3 Lt). Užuot kepę lietuvių itin pamėgtas picas, Valioniai tautiečiams siūlo nemažai maistingų, skanių ir pagal sveikos virtuvės principus paruoštų europietiškų patiekalų (8,90-21,90 Lt).

Užsisakiusieji makaronų ir koldūnų (8,90-10,50 Lt) gali nebūgštauti, kad valgys pirktus prekybos centruose. Šiems gaminiams ruošti restoranai įsigijo specialią įrangą. Vertas dėmesio „Suzi“ salotų sąrašas (5,90-14,80 Lt) ir jų populiarūs bei originalūs deriniai (pvz., marinuota kepta kiauliena su šviežiomis daržovėmis), dauguma kurių paskanintos lengvais padažais.

Atskirą pasiūlymą „Suzi“ parengė studentams. Greitai paruošiami maistingi makaronų patiekalai jiems parduodami už specialią kainą – 4,90-6,90 Lt, o puslitris alaus kainuoja tik 2,50 Lt.

J. Valionienė atskleidžia, kad smaližius „Suzi“ vitrinose viliojantys tortai (4,50-5,90 Lt) – ne restorano virtuvės kūrybos. Tai itališkos konditerijos bendrovės „Itališkas sodas“ gaminiai. Prilygti šiems profesionalams gali ne kiekvienas restoranas, tad geriau – bendradarbiauti.

„Pastebėjau, kad svečiai dažnai pageidauja vyno, kurio pavadinimą žino arba gali ištarti. Apie kitus nedaugelis drįsta paklausti, be to, ir padavėjos ne visuomet tinkamai rekomenduoja“, – aiškinamuosius tekstus „Suzi“ vynų kortoje rodė ponia Jurgita. Iš šio meniu svečiai vyną (4,90-6,90 Lt/100 g) gali išsirinkti pagal skonį, aromato ir spalvos aprašymus bei pagal derinimo su patiekalais nuorodas.

„Dabartinį pavidalą meniu įgavo tik tuomet, kai per keletą mėnesių ištyrėme svečių auditoriją ir jos pageidavimus, – atviravo šeimininkai. – Šiaurės miestelyje daugiau biurų, todėl daugiau lankytojų sulaukiame per pietus. „Suzi“ Pašilaičiuose gyvenimas užverda vakarais“.

Tačiau stumti ilgėjančių vakarų vienumoje Ulonų gatvės „Suzi“ nebeteks. Šeimininkų kvietimu spalio 20 dieną šio restorano akustiką išmėgins džiazo atlikėjai iš grupės „Lady Just Band“. Nemokamus tikrojo garso muzikos koncertus čia ketinama rengti kiekvieną penktadienį. Be to, iki 24 valandos dirbančią virtuvę turėtų pastebėti ir praalkę nakvišos.

„Laisvalaikio“ klubo nariams „Suzi“ restoranuose taikoma 15 proc. nuolaida.

Ramunė Žukauskienė
Mykolo Ambrazo nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija