This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Su sėkmę nešančiais užkeikimais atidarytas naujas „Forto dvaras“ (Vilnius)

2004-11-19
Publish your own article

Lapkričio 18 dieną, sostinės Žirmūnų mikrorajone, atidarytas naujas lietuviškų valgių restoranas „Forto dvaras“. Vilniuje tai jau antras toks restoranas. Atidarymo šventė buvo pradėta   lietuvių liaudies šokiais ir dainomis, kurias atliko kolektyvas „Vilnis“. Vėliau ne tik vakaro šeimininkai, bet ir restorano svečiai   pjovė rąstą,   simbolizuojantį juostos kirpimą bei, sukalbėję laimę nešančius užkeikimus, pagal papročius sudaužė seną puodynę. Po tokios įžanginės vakaro dalies, lankytojai buvo pakviesti į restorano vidų ragauti senųjų tradicinių lietuviškų patiekalų.

Kulinarinio paveldo fondo direktorė Bitutė Imbrasienė įteikė restorano direktorei Rasai Pečiulevičienei sertifikatą liudijantį naujajame „Forto dvare“ esančius kulinarinio paveldo fondo patiekalus. Susirinkę svečiai buvo vaišinami tradiciniais valgiais iš visų keturių Lietuvos etninių regionų: kastiniu su bulvėmis, grikainiais, linų sėmenimis, skriliais, šilkine koše, bajoriška silke, bulviniais blynais su šonine, didžkukuliais su įvairiais padažais.   Tokie valgiai restorane gaminami iš vietinių produktų, griežtai laikantis senųjų tradicinių gamybos būdų ir išlaiko senąjį valgių skonį.

„Forto dvaro“ interjerą kūręs Darius Šatūnas prisipažino, kad aplinkai siekė suteikti jaukią, pakylėtą, pasakos ar padavimo viziją, perteiktą autentiškais elementais ir detalėmis.

Jolita Vitkauskaitė
Meniu.lt informaicja