This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Senų vartų“ vartai visada atkelti (Kaunas)

2006-02-08
Publish your own article

Restoranas-baras „Seni vartai“ (Savanorių pr. 290A) kauniečiams pažystamas gerai: ne vienas originalios iškabos (po restorano-baro pavadinimu kabančio dailaus vežimaičio) suviliotas čia užsuka papietauti ar pavakaroti.

Pavadinimui atliepia ir iš medžio bei akmenų ręstas „Senų vartų“ pastatas bei savininko Vytauto Mickūno ir architekto Raimundo Marcinkevičiaus kurtas įstaigos interjeras: erdvios patalpos, mediniai stalai ir suolai, įvairios interjero puošybos detalės mena senąjį Lietuvos kaimą. Jaukų, svetingą.

Tik virtuvė „Senuose vartuose“ ne tik lietuviška. Be tradicinių lietuviškų (cepelinų, plokštainio ar vėdarų), apsilankę gali paskanauti ir įmantresnių patiekalų – ant grotelių keptų žuvies, vištienos, kalakutienos, veršienos, jautienos ar kiaulienos valgių, kurie „Senų vartų“ vadybininko Kęstučio Tamulyno teigimu, ir yra išskirtiniausi restorano-baro valgiaraštyje. „Tradicinį kiaulienos šašlyką galima gauti beveik visose Kauno maitinimo įstaigose, o štai specifinio skonio šamo, veršienos ar vištienos šašlykas nėra jau toks dažnas“, – teigia p. Tamulynas.

Išskirtinio dėmesio vertas ir firminis restorano-baro patiekalas „Didieji vartai“. Šį valgį, skirtą 8 žmonėms, sudaro vištienos filė, jautienos bei kiaulienos sprandinės kepsniai, šonkauliai bei kiaulienos šašlykas. Garnyrui tiekiami ryžiai, bulvės bei šviežios ir marinuotos daržovės. Patiekalą, p. Tamulyno teigimu, vertėtų užsisakyti iš anksto, nes jam paruošti prireikia nemažai laiko.

Šiuo metu valgiaraštis, kuris paprastai atnaujinamas kas pusmetį, buvo papildytas įvairiomis salotomis. „Senų vartų“ vadybininkas pasakoja, kad restorane-bare esti speciali atsiliepimų dėžutė, į kurią apsilankę gali įmesti laiškelį su savo nuomone. Būtent iš šių nuomonių, p. Tamulyno teigimu, paaiškėjo, kad vyrams „Senuose vartuose“ tiekiamos porcijos yra kaip tik, tačiau moterims neretai yra per didelės, tad valgiaraštis ir buvo papildytas įvairiomis salotomis, kurių įdomiausios yra iš vištienos, veršienos ir menkių kepenėlių.

Darbo dienomis skubantiems yra siūlomi dienos pietūs: dienos sriuba (3 Lt) ir dienos karštasis patiekalas (7 Lt).

Po sočių pietų siūlomos „Senuose vartuose“ spaudžiamos morkų, burokėlių, obuolių, apelsinų ir kitos natūralios sultys, įvairūs tiek gaivieji, tiek alkoholiniai gėrimai.

Restorane-bare yra įrengtas didelis ekranas, tad trečiadienio ir ketvirtadienio vakarais čia renkasi krepšinio aistruoliai. Po krepšinio vyksta diskoteka. O penktadienio ir šeštadienio vakarais susirinkusius linksmina tiek nuolatinės, tiek kviestinės muzikos grupės. Norintys gali pažaisti ir amerikietišką biliardą. P. Tamulyno teigimu, lankytojai „Senuose vartuose“ nėra skirstomi – visi laukiami ir svetingai priimami, tačiau tiek diskotekos, tiek savaitgaliais vykstančios programos labiau skirtos 25-50 metų žmonėms.

250 vietų, 4 salių restorane-bare gali būti rengiami pobūviai, banketai, proginiai vakarėliai, vestuvės ar gimtadieniai. Pageidaujantiems paruošiama net ir pati neįprasčiausia programa, užsakoma norima muzikos grupė, sudaromas specialus valgiaraštis.

Daugiau apie restoraną >>

Gintarė Jankauskaitė
Meniu.lt informacija ir nuotraukos