This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restoranų mados – vis dar iš Rytų

2006-02-18
Publish your own article
Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos renginyje prekiautojai prieskoniais, padažais, kitais produktais ir profesionalia įranga pristatė naujoves.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) šiemet yra suplanavusi dar 5 tokius susirinkimus – pristatymus, kurių metu dalyvius supažindins su užsienio šalių virtuvių ypatumais ir pristatys tiekėjus, galinčius pasiūlyti patiekalams reikiamų komponentų. Artimiausias renginys vyks Klaipėdoje, balandžio 9 d.

„Vasario mėnesio temą – Tolimieji Rytai – pasirinkime todėl, kad daugumos rėmėjų naujovės siejosi būtent su tais kraštais“, – pasakoja Jūratė Rimkūnaitė, LRVVKA atstovė.

Lenkijos kompanija „Bonduelle“ renginio dalyviams pristatė daržovių mišinius „WOK China“, „WOK Indonesia“ ir „WOK Siam“, iš kurių greitai galima paruošti Tolimųjų Rytų patiekalų. Tomaszas Szimanskis, „Bonduelle“ kulinarijos konsultantas, naudodamas mišinį „WOK China“, į kurį įeina kukurūzai, ankštiniai žirneliai, kopūstai, šitaki grybai, morkos ir paprikos, gamino lašišos patiekalą. Mišinį „WOK Indonesia“ priderino prie kiniškų pyragėlių, įdarytų krevečių faršu su grybais. Gamindamas trečiąjį patiekalą „Bonduelle atstovas“ parodė, kaip prie žuvies patiekalo priderinti „WOK Siam“ mišinį, į kurio sudėtį įeina brokolių koteliai, juodieji grybai, špinatų lapai, kukurūzų burbuolės, raudona paprika, vandens kaštonai, lotosų žiedai. „Santa Maria“ prieskonių ekspertas Artūras Braslauskas supažindino su indiškos ir tailandiškos virtuvės ypatumais. Žiniomis ir patirtimi, kaip gaminti Tolimųjų Rytų patiekalus, dalijosi „Delano“, „Žaldokynės“ ir „Medininkų“, „Pilies menės“ restoranų šefai. Patiekalams gaminti buvo pasirinkta UAB „Vičiūnai“ ir AB „Kaišiadorių paukštynas“ produkcija. Povilas Savickas, „Kaišiadorių paukštyno“ regionų vadybininkas, „VŽ Savaitgalio“ paklaustas, tikino, kad galimybės užsikrėsti paukščių gripu nuo jų gaminamos produkcijos „tikrai nėra“.

„Padidinome higienos normas darbuotojams, be to, su kiekvienu pasirašėme sutartis, pagal kurias jie įsipareigojo neauginti paukščių namie“, – vardijo p. Savickas.

Tolimųjų Rytų patiekalai iš žuvų ir paukštienos buvo tiekiami naujausiuose įvairių formų „Sangaida“ porcelianiniuose induose.

Susidomėjimo tarp dalyvių sulaukė UAB „UCS Baltic“ pristatyta lokali pranešimų sistema „Paging“, kurios pagalba virėjai spustelėję mygtuką informuos padavėjus apie jau pagamintą patiekalą.

„Tai puiki išeitis norint tvarkingai, greitai ir kokybiškai organizuoti paruoštų patiekalų ar gėrimų perdavimą restorano lankytojams. Naudojant šią technologiją labai lengva įsitikinti, kad padavėjas per tą patį laiko tarpą sugeba aptarnauti daugiau lankytojų“, – privalumus aiškino Evaldas Remeikis, bendrovės direktorius.

Viešbučiams ir restoranams naujovę siūlė ir UAB „Šaltinėlio vandenys“ – modernią, lengvai valdomą drėgnų vienkartinių rankšluosčių padavimo sistemą, leidžiančią reguliuoti teikiamos servetėlės ilgį, temperatūrą ir drėgnumą.

„Verslo žinios“, 2006 02 15
Meniu.lt archyvo nuotraukos
Skaityti kitus „Verslo žinių“ straipsnius>>