This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorane „Svarstyklės“ – permainų metas (Kaunas)

2006-06-22
Publish your own article

Restoranas „Svarstyklės“ įsikūręs vienoje gražiausių Kauno vietų – greta pušyno, Kauno marių, Pažaislio vienuolyno. Tad susiruošę į Petrašiūnus, galėsite ne tik pasidžiaugti gamta ir XVII a. baroko architektūros paminklu, bet ir skaniai pavalgyti.

Nors vasara – atostogų metas, „Svarstyklėse“ nesibaigia darbai, tad ir permainos palietė kiekvieną restorano kampelį. Tai įrodo pakeistas net ir restorano pavadinimas „Svarstyklės“ (anksčiau buvo „Prie svarstyklių“).

Visų pirma restorano šeimininkė ponia Danguolė Lukoševičienė džiaugiasi greitai pradėsiančiu veikti 10 kambarių viešbučiu „Pažaislio parkas“, kuriame nėra identiškų kambarių: skirtingų stilių ir spalvų „Mulen Ružas“, „Vitaminas“, „Venecija“, „Voyage“... kiekvienam pagal skonį ar nuotaiką. Kambarius puošia pagal užsakymą pagaminti baldai (kai kuriems kambariams baldai atvežti net iš vienos Prancūzijos pilių), Italijos dizainerio rankų darbo plytelės, autorinės interjero detalės. Viešbutis puikiai tiks ir verslo žmonėms, galėsiantiems naudotis bevielio interneto paslauga.

Skanios permainos ir „Svarstyklių“ valgiaraštyje, kurių didžiausia – 3-4 asmenims gaminami patiekalai. Žuvies mėgėjams skirta troškinta lašiša ir sterkas baltajame padaže, vištienos ir kiaulienos – marinuotos vištienos ir kiaulienos asorti su alaus-medaus padažu. Norintiems paragauti įvairių restorane žarijų kaitroje kepamų kepsnių, rekomenduojamas žarijų kaitroje keptas mėsos asorti, kurį sudaro kiaulienos šonkauliukai, jautiena, kiaulienos sprandinės didkepsniai, šašlykas, kepti baklažanai ir cukinijos, bulvių kroketai, bulvių kepsneliai ir pipirinis padažas. Sezono naujiena yra ir rajų sparnai su keptų pomidorų suflė, kurių vargu ar kuriame kitame Kauno restorane rasite.

Didžiausios naujienos kinų restorano „Ju bin Lou“ valgiaraštyje – Pekino antis, gaminama pagal autentiškas kinų tradicijas ir patiekiama su sriuba, daržovėmis ir blyneliais. Šį skanėstą reikėtų užsisakyti prieš gerą parą, nes prieš gaminant, antis parą džiovinama. Prie egzotiškesnių naujienų vertėtų paminėti ir sriubą su antienos gabaliukais ir kiniškais baltais grybais bei keturių skonių lašišą.

„Svarstyklės“ didžiuotis gali ir vynų korta, kurią sudaro apie 200 skirtingo vyno rūšių. Korta nuolatos papildoma Lietuvoje pasirodančiais naujais vynais. Nepaisant įvairių valgiaraščio ir gėrimų kainoraščių naujienų, p. Danguolės teigimu, „Svarstyklių“ šūkis – gaminti skanų, suderintą, sveika maistą, nepakito.

Keičiamas ir abiejų restoranų („Svarstyklių“ ir „Ju bin Lou“) patalpų interjeras. „Svarstyklių“ restoranas naujais baldais ir interjero detalėmis pasipuoš rudenį, o „Ju bin Lou“ virėjai atviroje virtuvėje, puoštoje autentiškais kinų piešiniais, turėtų pradėti dirbti netrukus. Rudenį „Svarstyklėse“ duris pravers ir pypkių klubas.

Su tėveliais atėję mažieji kviečiami i „Katino pirato salą“ – atskirą kampelį, kuriame vaikai ras įvairių žaislų, karštą dieną galės pasitaškyti negiliame fontanėlyje-baseinėlyje. Šiuo metu pildomas ir vaikams skirtas valgiaraštis.

P. Danguolė mielai laukia norinčių surengti pobūvius. Tokioms progoms „Svarstyklėse“ skirtos trys atskiros pobūvių salės, bendra 120-170 vietų restorano salė ir 200 vietų lauko terasa.

Savaitgaliais restorane vyksta gyvos muzikos vakarai.

Daugiau apie restoraną>>

Gintarė Jankauskaitė
Meniu.lt informacija
Vytauto Mickevičiaus ir restorano nuotraukos